«Λαμπάδα ελπίδας» από τη ΣΕΚ για τα ατυχήματα στους χώρους εργασίας

15:02 26/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στη διεθνή εκστρατεία για περιορισμό των ατυχημάτων στους χώρους εργασίας συμμετέχει και φέτος η ΣΕΚ, διοργανώνοντας ειδική τελετή με άναμμα λαμπάδας στη μνήμη όλων όσοι έχασαν τη ζωή τους σε εργατικά ατυχήματα και βιομηχανικές ασθένειες.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι θέμα της φετινής εκστρατείας είναι «Τα συνδικάτα κατοχυρώνουν την ασφάλεια στην εργασία». Η τελετή θα γίνει στο μέγαρο της ΣΕΚ

στο Στρόβολο αύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι.

Στην εκδήλωση θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σωτηρούλα Χαραλάμπους ενώ θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Κοινωνικών Εταίρων.

Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Συνδικαλιστικής Συνομοσπονδίας (ITUC).

Η 28η Απριλίου, σημειώνεται, έχει καθιερωθεί από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία», με στόχο την επικέντρωση του διεθνούς ενδιαφέροντος στα θέματα πρόληψης των εργατικών ατυχημάτων και των επαγγελματικών ασθενειών. Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία έχει ως εξειδικευμένο θέμα την προώθηση της Ασφάλειας και Υγείας μέσα σε μια Πράσινη Οικονομία (Promoting Safety and Health in a Green Economy).

Keywords
Τυχαία Θέματα