Λιλλήκας: “Η διαπραγμάτευση με την Τρόικα είναι εθνική υπόθεση”

13:23 16/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Προτάσεις εστιασμένες σε μέτρα άμεσης ανάπτυξης, απέστειλε στην Κυβέρνηση Χριστόφια, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γιώργος Λιλλήκας, όπως δήλωσε σήμερα, εκφράζοντας ταυτοχρόνως την ευχή και ελπίδα η Κυβέρνηση να αξιοποιήσει το πνεύμα συναίνεσης που επέδειξαν τα κόμματα, “έτσι ώστε να παρουσιασθεί ομοψυχία και εθνική ενότητα σε αυτό το κορυφαίας σημασίας ζήτημα της διαπραγμάτευσης του μνημονίου”.

“Η διαπραγμάτευση με την Τρόικα”, είπε ο κ. Λιλλήκας σε δημοσιογραφική διάσκεψη που έγινε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του Επιτελείου του στη Λευκωσία,

“είναι εθνική υπόθεση και σε αυτήν πρέπει όλοι να συμβάλουμε, για να επιτύχουμε τους πλέον ευνοϊκούς όρους, έτσι ώστε να περιορισθεί στο ελάχιστο το κοινωνικό και ανθρώπινο κόστος”.

Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε προσφάτως, με αφορμή τη βράβευση ως παιδιού αστυνομικού του Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, από τον Φιλοαστυνομικό Σύνδεσμο Κύπρου και κατά πόσον ο ίδιος θα δεχόταν το αντίστοιχο βραβείο, ο κ. Λιλλήκας δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί από τον Φιλοαστυνομικό Σύνδεσμο για την πρόθεσή του να τον βραβεύσει.

“Δεν ανέλαβα καμμία δέσμευση ούτε και τοποθετήθηκα και η πρόθεση μου, εξ αρχής, ήταν ότι δεν θα μπορούσα να αποδεχθώ να με τιμήσουν για κάτι που δεν έκανα εγώ”, είπε ο κ. Λιλλήκας.

“Τιμούμε”, είπε, “αυτούς που έκαναν τους αγώνες και όχι τα παιδιά τους”, τα οποία “πρέπει να αποδείξουν ότι αξίζουν την τιμή”.  Επίσης, συνέχισε ο κ. Λιλλήκας, “δεν θα μπορούσα να αλλάξω τη στάση ζωής που τήρησε ο πατέρας μου, ο οποίος αρνήθηκε να παραλάβει οποιοδήποτε τιμητικό δίπλωμα ή οποιοδήποτε έπαινο για τη συμμετοχή του στον Απελευθερωτικό Αγώνα 1955-1959″.

“Κατά συνέπεια, με ποιό δικαίωμα εγώ θα μπορούσα να αποδεχθώ να παραλάβω οποιοδήποτε τιμητικό δίπλωμα, όταν ο ίδιος δήλωνε πάντοτε ότι δεν αγωνίστηκε για να τον γράψουν τα βιβλία και να παίρνει επαίνους, αλλά αγωνίσθηκε για τα παιδιά του; Κατά συνέπεια δεν θα μπορούσα να πάω κόντρα στο πνεύμα και στη στάση  ζωής του πατέρα μου”, δήλωσε ο κ. Λιλλήκας.

Ο κ. Λιλλήκας χαιρέτισε “το πνεύμα συναίνεσης”, όπως ανέφερε, “με το οποίο παρουσιάσθηκαν οι πολιτικές δυνάμεις στο διάλογο με την Κυβέρνηση. “Θεωρούμε ότι”, πρόσθεσε, “πολλές από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από τα κόμματα είναι καλές και μπορούν να βοηθήσουν και με πολλές από αυτές τις προτάσεις συμφωνούμε και τις υιοθετούμε”.

“Με την επιστολή που είχαμε απευθύνει χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”, είπε ο κ. Λιλλήκας, “εστιάσαμε σε μέτρα άμεσης ανάπτυξης, μέτρα τα οποία μπορούν σε σύντομο χρόνο να θέσουν την κυπριακή οικονομία ξανά σε τροχιά ανάπτυξης”.

Προσπάθεια του επιτελείου του, όπως ανέφερε ο κ. Λιλλήκας, ήταν να μην επαναλάβουν προτάσεις που έχουν καταθέσει πολιτικά κόμματα, έστω και εάν συμφωνούν με αυτές τις προτάσεις.

“Για εμάς”, δήλωσε ο κ. Λιλλήκας, “σημασία έχει να δώσουμε προοπτικές για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και νέων επαναλαμβανόμενων πηγών πλούτου για το κράτος

Keywords
Τυχαία Θέματα