Λιλλήκας: Η κυβέρνηση αρχικά αύξησε το ΦΠΑ των φαρμάκων και μετά μείωσε τις τιμές τους

16:33 17/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πριν από μερικές μέρες ο τέως Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι «τάχατες μείωσε τις τιμές των φαρμάκων, αλλά ξέχασε φαίνεται να αναφερθεί σε μια πολύ σημαντική απόφαση της Κυβέρνησης στην οποία μετείχε, η οποία αύξησε τις τιμές των φαρμάκων» αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση του ο υποψήφιος Πρόεδρος Γιώργος Λιλλήκας.

Υπενθυμίζουμε, προστίθεται «ότι όταν η Κύπρος εντάχθηκε στην Ε.Ε. είχε εξασφαλίσει απόκλιση για μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ

στις τιμές των φαρμάκων μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2009».

Η σημερινή κυβέρνηση, αναφέρει ο κ. Λιλλήκας, «στην οποία υπηρέτησε και ο κ. Μαλάς δεν διεκδίκησε επέκταση της απόκλισης, με αποτέλεσμα την επιβολή, για πρώτη φορά, ΦΠΑ στις τιμές των φαρμάκων» και προσθέτει ότι η Μάλτα, σε αντίθεση με την Κύπρο, ζήτησε και κέρδισε απόκλιση από την επιβολή ΦΠΑ στα φάρμακα τον Μάρτιο του 2009 στη Σύνοδο του ΕΚΟΦΙΝ, απόφαση η οποία επιβεβαιώθηκε το Μάιο του ίδιου χρόνου.

«Η κυβέρνηση στην οποία μετείχε ο κ. Μαλάς, στη βάση μιας εύκολης φοροεισπρακτικής πολιτικής και όχι για λόγους προστασίας των εργαζομένων, αντί να διεκδικήσει από κοινού με τη Μάλτα τη συνέχιση του μηδενικού ΦΠΑ για χώρους εστίασης (τρόφιμα) και φαρμακευτικά προϊόντα, ζήτησε και κέρδισε την επιβολή χαμηλού ΦΠΑ για τους κυλίνδρους υγραερίου με μηδαμινό κοινωνικό όφελος. Με την απόφαση της αυτή η κυβέρνηση επέβαλε απεχθή βάρη σε χαμηλόμισθους, συνταξιούχους, ασθενείς μέσω της αύξησης της τιμής των φαρμάκων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας ο κ. Λιλλήκας αναφέρει ότι «το ενδιαφέρον για τους ασθενείς και τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες επιδεικνύεται με έργα και πράξεις, όχι με λόγια και συνθήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα