Λουκαϊδης: Ο Πρόεδρος υποσχέθηκε “Ανοιξη”, αλλά ήρθε “πρωτόγνωρη βαρυχειμωνιά και θεομηνία”

14:52 29/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποσχέθηκε να αντικαταστήσει την `καμένη γη` με “Ανοιξη” όμως όλοι καλούμαστε να αξιολογήσουμε αν αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες 15 μέρες συνιστά οικονομική και κοινωνική “Ανοιξη” ή “πρωτόγνωρη βαρυχειμωνιά και θεομηνία”, δήλωσε το μεσημέρι ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, σε απάντηση δηλώσεων του Νίκου Αναστασιάδη.

Σε

δηλώσεις στο ΑΚΕΛ ο κ. Λουκαϊδης ανέφερε ότι ο κ. Αναστασιάδης “επέλεξε να ξιφουλκήσει κατά της προηγούμενης κυβέρνησης ξεχνώντας ότι δεν ασκεί πλέον αντιπολίτευση αλλά ότι ο λαός του ανέθεσε πλειοψηφικά το τιμόνι της χώρας”.

Πρόσθεσε ότι ο λαός τον ανέδειξε στην εξουσία για να αντισταθεί σε μέτρα όπως το κούρεμα των καταθέσεων, που κατά την κυβέρνηση και τον ΔΗΣΥ, “θα ήταν μια καταστροφική εξέλιξη και θα συνιστούσε υπόδειξη της πόρτας εξόδου από το ευρώ” και για να υλοποιήσει τη δέσμευση του «για διάσωση του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, το οποίο αν κατέρρεε θα προκαλούσε κατάρρευση ολόκληρης της οικονομίας», όπως ο Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε τον περασμένο Απρίλιο.

Για το θέμα της Λαϊκής, ο κ. Λουκαϊδης διερωτήθηκε γιατί στη Βουλή, όταν ψηφιζόταν η διάσωση της Λαϊκής με τον ELA να βρίσκεται στα ίδια περίπου επίπεδα, “ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και ο ΔΗΣΥ πρωτοστατούσαν προς αυτή την κατεύθυνση δίνοντας μάλιστα συγχαρητήρια στο ΑΚΕΛ γιατί όντως προέβηκε σε μια ιδεολογική και πολική υπέρβαση”.

Διερωτήθηκε ακόμη “πότε ο ΔΗΣΥ και ο κ. Αναστασιάδης ζήτησαν τη διάλυση της Λαϊκής; Μήπως όταν επέσειαν τον κίνδυνο κατάρρευσης της οικονομίας αν διαλυόταν η Λαϊκή; ‘Η μήπως όταν τον Νοέμβριο του 2012 ο κ. Αναστασιάδης απειλούσε δημόσια τον τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εξασφαλίσει πρόσθετη ρευστότητα από τον ELA για τη Λαϊκή αποδεχόμενος ως είχε το μνημόνιο”.

Δημοσιεύματα New York Times-Financial Times

———————

Eξάλλου ο κ. Λουκαϊδης σημείωσε ότι πρόσφατα δημοσιεύματα των New York Times και Financial Times, επιβεβαιώνουν τους φόβους και τις εκτιμήσεις μας ότι ήταν πολιτικά τα κριτήρια της απόφασης του Eurοgroup για την Κύπρο και ότι στόχος ήταν κυρίως η εξυπηρέτηση γεωστρατηγικών συμφερόντων ισχυρών παικτών στην περιοχή μας.

Ο Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ ανέφερε ακόμη ότι τα άρθρα των εφημερίδων καταγράφουν ότι η δύσκολη οικονομική θέση της Κύπρου θα οδηγήσει σε κλείσιμο του Κυπριακού και λήψη αποφάσεων για διέλευση του φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας.

Είπε ότι το ΑΚΕΛ επισημαίνει τις σχετικές αυτές αναφορές και τονίζει ότι δεν είναι τυχαίες και παράλληλα υπομνύει προς όλους όσους έχουν αυταπάτες και ψευδαισθήσεις να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους και ότι ο μόνος δρόμος για την εθνική μας κυριαρχία είναι η αποδέσμευσή μας από τον μνημονιακό ζυγό.

Keywords
Τυχαία Θέματα