Οικολόγοι: Καταδικάζουν κυπριακή λίστα Λαγκάρντ και δηλώσεις Νταβούτογλου

14:35 29/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι Οικολόγοι Περιβαλλοντιστές καταδικάζουν με έντονο τρόπο όσα βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες με αποκορύφωμα την περιβόητη «κυπριακή λίστα Λαγκάρντ», η οποία φαίνεται να περιλαμβάνει πολιτικά πρόσωπα ή εταιρίες ή πρόσωπα που συνδέονται μαζί τους, ανέφερε η Ελένη Χρυσοστόμου.

Σε δηλώσεις της είπε ότι θεωρούν εξωφρενικό την ώρα που χιλιάδες συμπατριώτες μας έχουν πνιγεί στα χρέη λόγω ανεργίας, πιέζονται από τις τράπεζες,

πάνε στα κοινωνικά παντοπωλεία, κάποιοι να θεωρούνται προνομιούχοι και να έχουν διαφορετική μεταχείριση. «Είναι επίσης απόλυτα υποκριτικό εκ μέρους κάποιων να διατυμπανίζουν καθημερινά εκ τηλεοράσεως ότι πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη τη στιγμή που έχουν λερωμένη τη φωλιά τους».

Είναι καταδικαστέο, πρόσθεσε, και ήρθε η ώρα όπου κάποιοι θα πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα του Κυπριακού λαού. Το κίνημα, συνέχισε η κ. Χρυσοστόμου, απαιτεί όπως άμεσα και χωρίς άλλη αναβολή, η δικαιοσύνη να πάρει το δρόμο της και επιτέλους ο κυπριακός λαός να δικαιωθεί και μια φορά. Οι καταγγελίες που κυκλοφορούν πλέον παντού, πρέπει να εξεταστούν αρμοδίως σε ότι αφορά την εγκυρότητα τους και να υπάρξει σωστή και δίκαιη ενημέρωση.

Το ταμείο αλληλεγγύης εξόργισε τον Νταβούτογλου

————————————————————

Η Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων καταδίκασε τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου λέγοντας ότι η Τουρκία βρήκε την ευκαιρία, σε αυτή τη στιγμή που βρίσκεται σε αδύνατη θέση η χώρα μας, να στείλει τα δικά της ηχηρά μηνύματα. «Την στιγμή που στο εσωτερικό μέτωπο όλοι είναι μουδιασμένοι για την απόφαση του Eurogroup, η οποία πάγωσε κυριολεκτικά τη χώρα μας, η Τουρκία κατέθεσε τρία σχέδια για το Κυπριακό, το ένα χειρότερο από το άλλο».

Ο κ. Νταβούτογλου, είπε, για ακόμα μια φορά παρουσίασε τις διαχρονικά επεκτατικές θέσεις της χώρας του, προσθέτοντας αυτή τη φορά το μείζον θέμα του φυσικού αερίου. «Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στη γύρω περιοχή, την αδύναμη θέση που τα οικονομικά προβλήματα έχουν θέσει την Ελλάδα και την Κύπρο, οι δηλώσεις αυτές πρέπει να κτυπήσουν την καμπάνα του κινδύνου».

Η κ. Χρυσοστόμου σημείωσε τις νέες δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου πως η Τουρκία υποχρεώθηκε να προχωρήσει στην υποβολή των προτάσεων της ως αντίδραση στην δημιουργία και την αναγνώριση του από την ΕΕ του ταμείου αλληλεγγύης με εγγυήσεις από το φυσικό αέριο, ως «οδηγό επιτυχίας. Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην δημιουργία του Ταμείου».

Πρέπει, σημείωσε, άμεσα δίχως άλλη καθυστέρηση η κυβέρνηση να κινηθεί ώστε να αποτρέψει τους χειρισμούς της Τουρκία, πριν να βρεθούμε για ακόμα μια φορά μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα και μια λύση η οποία δεν θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κυπριακού λαού.

Ως Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, λαμβάνοντας υπόψη ότι η τουρκική διπλωματία δεν έπαψε να δουλεύει εις βάρος της χώρας μας ούτε λεπτό, θεωρούμε ότι παράλληλα με τους χειρισμούς για σωτηρία της οικονομίας πρέπει να υπάρξει και μια κινητοποίηση για το Κυπριακό μέσα από τα αρμόδια όργανα της ΕΕ και των ΗΕ, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα