Λουκαϊδης: Οι δηλώσεις Κασουλίδη για μελέτη εξόδου από το ευρώ γενούν εύλογα ερωτήματα

12:43 11/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, στην «Washington Post», για μελέτη από πλευράς Κυβέρνησης της προοπτικής εξόδου της Κύπρου από το ευρώ, γενούν εύλογα ερωτήματα τα οποία η Κυβέρνηση Αναστασιάδη και ο ΔΗΣΥ καλούνται να απαντήσουν, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου ΚΕ ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Λουκαϊδης διερωτήθηκε γιατί η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ επιτρέπεται

να προβληματίζονται για την προοπτική εξόδου της Κύπρου από την Ευρωζώνη, μετά τις τραγικές εξελίξεις που επέφεραν οι αποφάσεις του Eurogroup της 15ης και 25ης Μαρτίου, αλλά την ίδια ώρα απαξιώνουν με ακραίο και αφοριστικό τρόπο την υπεύθυνη στάση του ΑΚΕΛ να καταθέσει στο δημόσιο διάλογο ένα ανάλογο προβληματισμό”

“Στη βάση ποιών επιστημονικών μελετών και με ποιους διαβουλεύτηκε η κυβέρνηση όταν προβληματίζονταν για την προοπτική απεγκλωβισμού από το μνημόνιο και για έξοδο από την Ευρωζώνη”, διερωτήθηκε επίσης.

Επίσης, ο κ. Λουκαϊδης διερωτήθηκε “σε ποιο βαθμό είναι με εθνικά κριτήρια, εξυπηρέτησης των συμφερόντων του λαού μας, που λήφθηκε η απόφαση απόρριψης ενός τέτοιου ενδεχομένου όταν ο κ. Κασουλίδης προέβηκε σε δημόσια παραδοχή ότι καθοριστικό ρόλο σ’ αυτή την απόφαση είχε η αποφυγή μιας ενέργειας που «θα τορπίλιζε τις προσπάθειες να καταστεί η Ευρώπη μια πιο σφικτή πολιτική και οικονομική κοινότητα», καθώς και το ότι «αν η Κύπρος έβγαινε από την Ευρωζώνη, οι κυβερνήσεις σε Ελλάδα και Πορτογαλία θα δυσκολεύονταν να πείσουν την κοινή γνώμη στις χώρες τους για παραμονή στο Ευρώ».

“Οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις”, κατέληξε ο κ. Λουκαϊδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα