Λουκαϊδης: Το ΑΚΕΛ απαιτεί διερεύνηση υπόθεσης ΑΤΗΚ

14:21 8/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει την απαίτησή του να διερευνηθεί το ταχύτερο δυνατό από τις αρμόδιες αρχές το θέμα των επενδύσεων του Ταμείου Συντάξεων της ΑΤΗΚ, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να λάμψει η αλήθεια, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης.

Πρόσθεσε ότι, “αν όντως τεκμηριώνονται ευθύνες, αυτές να αποδοθούν, αν όμως όχι, να τερματιστεί ο διασυρμός και η διαπόμπευση

όσων αναφέρονται στην κατάθεση”.

Όπως είπε, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα γύρω από την όλη υπόθεση, δηλαδή εάν είναι “δεοντολογικά ορθό να ορίζεται μια επιτροπή από Υπουργό του οποίου ο πεθερός, με δημόσια παραδοχή του ίδιου του Υπουργού, είναι συνέταιρος με μάρτυρα στην υπόθεση και που μάλιστα, με βάση καταγγελίες, είχε ανταγωνιστικά συμφέροντα στην υπό συζήτηση υπόθεση”.

Επίσης, διερωτήθηκε “γιατί η Κυβέρνηση διέρρευσε την κατάθεση Λιοτατή στα ΜΜΕ, όταν πρόσβαση σε αυτή είχαν αποκλειστικά τα μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής”, και “μήπως η ενέργεια της διαρροής στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα τραπεζικά σκάνδαλα τα οποία βγαίνουν αυτές τις εβδομάδες στην επιφάνεια, στα πλαίσια μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας ΔΗΣΥ και Κυβέρνησης να προσφέρουν άλλοθι σε τραπεζίτες και του τέως Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας”.

Ο κ. Λουκαϊδης διερωτήθηκε “μήπως ο στόχος της διαρροής από ΔΗΣΥ και Κυβέρνηση είναι να φύγει η προσοχή από τα διερευνώμενα από τις αρμόδιες αρχές σκάνδαλα, στα οποία φέρονται να εμπλέκονται δυο τέως Υπουργοί της Κυβέρνησης του ΔΗΣΥ, ή μήπως γιατί η Κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ, αντί να επικεντρωθούν στην επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που δημιούργησαν οι αποφάσεις του Eurogroup, επιχειρούν να μεταφέρουν αλλού την προσοχή της κοινής γνώμης”.

Στη συνέχεια, διερωτήθηκε “σε ποιο βαθμό αυτή η διαρροή ενέχει τη σκοπιμότητα προετοιμασίας του εδάφους για την επικείμενη απόπειρα αντιδημοκρατικής παύσης των Συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών και συνακόλουθα για το ξεπούλημα των κερδοφόρων Ημικρατικών Οργανισμών σε ντόπια και ξένα ιδιωτικά συμφέροντα”.

Άλλα ερωτήματα, είπε, είναι “σε ποιο βαθμό, αν το έχει πράξει καθόλου, η Ερευνητική Επιτροπή έχει συλλέξει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία από τους φακέλους της υπόθεσης τόσο στη CYTA όσο και στο Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να είναι σε καλύτερη θέση να εξετάζει τους μάρτυρες που καλεί ενώπιον της, και, συνακόλουθα, με ποια κριτήρια αποφασίστηκε η σειρά κλήτευσης των μαρτύρων και γιατί δεν επιλέγησαν πρώτα εκείνοι οι αρμόδιοι και υπηρεσιακοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, ή μήπως τελικά τα κριτήρια είχαν πρωτίστως στόχο να διαμορφώσουν τη κοινή γνώμη προς συγκεκριμένη κατεύθυνση”.

“Πολύ φοβούμαστε ότι και σε αυτήν την περίπτωση οι κυβερνώντες, στο πρόσωπο του κ. Χάσικου, έχουν προαποφασίσει για το πού θέλουν να οδηγηθεί η Ερευνητική Επιτροπή και ποιες σκοπιμότητες θέλουν να εξυπηρετήσει. Και αυτό συντελείται σε βάρος της ανάγκης και της δικής μας απαίτησης να λάμψει η αλήθεια”, είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα