Λουκέτο για μία ακόμα βρετανική επιχείρηση λιανικής

11:20 15/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ακόμα μία ιστορική βρετανική επιχείρηση αναγκάστηκε να ζητήσει την υπαγωγή της σε καθεστώς λογιστικής διαχείρισης, ανήμπορη να καλύψει τις οικονομικές της υποχρεώσεις.
Η HMV, αλυσίδα πώλησης CD και DVD με ιστορία 91 ετών, πέρασε υπό τον έλεγχο του λογιστικού οίκου Deloitte που θα αναζητήσει αγοραστή για τα 239 υποκαταστήματα της εταιρείας στη Βρετανία και την Ιρλανδία. Ακόμα και αν ο αγοραστής βρεθεί, θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι πολλά υποκαταστήματα θα κλείσουν, κάτι που συνεπάγεται

απώλεια εργασίας για πολλούς από τους 4350 υπαλλήλους της εταιρείας.

Η HMV είναι το νεότερο θύμα μιας σειράς ιστορικών βρετανικών επιχειρήσεων λιανικής που υποχρεώνονται σε κλείσιμο λόγω της χαμηλής καταναλωτικής κίνησης των τελευταίων ετών και του ισχυρού ανταγωνισμού από το διαδίκτυο. Την περασμένη εβδομάδα υπό λογιστική διαχείριση είχε περάσει η εταιρεία καμερών Jessops. Ανάλογη τύχη είχαν το 2012 εταιρείες λιανικής όπως οι Comet, JJB Sports, Game, Peacocks, Blacks Leisure.
Ο έντονος ανταγωνισμός από τις διαδικτυακές εταιρείες πώλησης μουσικής και ταινιών έχει οδηγήσει τα τελευταία χρόνια σε κλείσιμο αρκετές εταιρείες λιανικής πώλησης CD και DVD όπως η Zavvi και η Woolworths στη Βρετανία, η Tower και άλλες στις ΗΠΑ και η Virgin France στη Γαλλία. Υπολογίζεται ότι η αγορά του 73,4% των τραγουδιών και ταινιών γίνεται πλέον σε ψηφιακή μορφή μέσω διαδικτύου.

Keywords
Τυχαία Θέματα