Λύθηκαν περιβαλλοντικά προβλήματα 15/3 μέχρι 15/6, λέει η Επίτροπος Περιβάλλοντος

12:04 27/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα πεπραγμένα του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου προβάλλονται σε ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε προς το κοινό η κ. Παναγιώτου, το οποίο αφορά την περίοδο 15 Μαρτίου με 15 Ιουνίου του 2013, καθώς και το τι επιτεύχθηκε και τροχοδρομήθηκε σε σχέση με το περιβάλλον και την πράσινη ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το σημείωμα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος προβλήματα τα οποία χρονολογούνταν επιλύθηκαν και γίνεται λόγος για την επίλυση του προβλήματος που εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους, για την ασφάλεια

της περιοχής και τη δημόσια υγεία από τη συσσώρευση τεραστίου όγκου ελαστικών στη Βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου, ο οποίος έχει μετακινηθεί.

Επίσης, το σημείωμα αναφέρεται στην επίλυση μετά από έξι χρόνια συζήτησης του προβλήματος της διαχείρισης των οδοντιατρικών αποβλήτων, στην επίτευξη συμφωνίας για μετακίνηση εργοστασίου παραγωγής χλωρίνης από την κοινότητα Πέρα Χωρίου Νήσου και στην ορθολογιστική διαχείριση 22000 προϊόντων – μαϊμού που κατασχέθηκαν και βρίσκονταν σε αποθήκες του Υπουργείο Εμπορίου επί μία δεκαετία».

Αναφερόμενη σε υποθέσεις που τρέχουν, η Επίτροπος Περιβάλλοντος αναφέρεται στη δημιουργία εκατό λαχανόκηπων σε σχολεία, με δήλωση συμμετοχής μέχρι στιγμής από περίπου 50 σχολεία, τη δημιουργία αστικών λαχανόκηπων σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές, την εκστρατεία ενημέρωσης για πράσινη κατανάλωση, εξοικονόμηση και κομποστοποίηση σε συνεργασία με οργανωμένους φορείς και τοπικές Αρχές και την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτίρια.

Επιπλέον, στο σημείωμα η κ. Παναγιώτου αναφέρει ότι έχει δρομολογηθεί η ενίσχυση και αναβάθμιση του γραφείου με την απόσπαση προσωπικού και τη μετακόμιση σε νέα λειτουργικά γραφεία, έχει δημιουργηθεί ομάδα εθελοντών που στηρίζει τη δράση της Επιτρόπου και έχει δημιουργηθεί Προσωρινό Συμβούλιο Περιβάλλοντος από εννέα καταξιωμένους επιστήμονες σε θέματα περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης, το οποίο θα λειτουργεί εθελοντικά μέχρι τη ψήφιση το νόμου και διορισμό Συμβουλίου Περιβάλλοντος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το Υπουργικό Συμβούλιο.

Αναφέρει ακόμα πως έχει δημιουργηθεί ad hoc επιτροπή μετά από εισήγηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής για συντονισμό δράσεων και ενεργειών για προστασία των προτεινόμενων περιοχών Φύση 2000 στα κατεχόμενα και έχει τεθεί σε λειτουργία η επίσημη – κρατική ιστοσελίδα του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος www.ec.gov.cy.

Keywords
Τυχαία Θέματα