Δημοσιοποίηση ονομάτων…με δύο δόσεις

10:46 16/4/2014 - Πηγή: OnlyCY

Νέα Ενημέρωση 1.15μμ

Η επιτροπη θεσμων αποφασισε τη δημοσιοποιηση ονοματων ως εξης:

1. Σε σχέση με τι εκροές: θα περιλαμβάνεται ολόκληρος ο κατάλογος, σε παράρτημα της έκθεσης με τα 11 χιλιάδες φυσικά και νομικά πρόσωπα οι οποίοι έβγαλα χρήματα στο εξωτερικό από το Ιουλίου του 2012 μέχρι τον Μάρτιο του 2013. Θα περιλαμβάνει ονόματα, ημερομηνία εκροής και ποσό, τα άλλα στοιχεία π.χ υπόλοιπο λογαριασμού δεν θα περιλαμβάνονται.

2. θα υπάρχει δεύτερος κατάλογος ονομάτων εταιριών και φυσικών προσώπων όπως μεγαλομέτοχοι και τραπεζίτες κ.α για τα δάνεια που σύνηψαν με χαριστικά

επιτόκια, χωρίς επαρκή εξασφαλίσεις, και μπόνους τραπεζιτών.

Είδηση: 9.04πμ

Μάχη στην Επ.Θεσμών για δημοσιοποίηση ή όχι των εκροών καταθέσεων

Απομακρύνονται τα ομόφωνα συμπεράσματα στην έκθεση της Επιτροποής Θεσμών.Δημοσιοποίηση ή όχι των στοιχείων για τις εκροές πριν από το Eurogroup το μεγάλο ερώτημα που απαντάται σήμερα.

Την τελική της μορφή παίρνει σήμερα, σε νέα έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής Θσμών της Βουλής, η έκθεση για τα όσα οδήγησαν στην χρηματοπιστωτική κατάρρευση και οικονομική καταστροφή.

Έκθεση η οποία σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Μέλη της Επιτροπής εντοπίζει ΚΑΙπολιτικές ευθύνες. Η έκθεση, η οποία θα συμπεριλαμβάνει κοινά συμπεράσματα, αλλά και επιπλέον παραρτήματα με τις διαφορετικές θέσεις κάθε κόμματος, θα συζητηθεί σε ολοήμερη ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας στις 6 Μαίου…

Καά τη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η συζήτηση επί των θέσεων που κατέθεσαν τα κόμματα.

Δεν αποκλείεται να απασχολήσει τη συνεδρίαση και η διελκυστείνδα με τη Νομική Υπηρεσία η οποία απάντησε με σκληρή γλώσσα στις καταγγελίες των βουλευτών για καθυστέρηση στη διερεύνηση ποινικών αδικημάτων.

Παράλληλα η συνεδρίαση πραγματοποιείται στη σκιά των αποκαλύψεων για τη διαδρομή δύο εκατομμυρίων ευρώ από την εταιρεία Focus του Ζολώτα, στενού φίλου του Αντρέα Βγενόπουλου, τα οποία κατέληξαν στα ταμεία των δύο μεγάλων κομμάτων ΑΚΕΛ και Δημοκρατικού Συναγερμού…

Μεγάλο μέρος της πολύωρης όπως αναμένεται συνεδρίασης θα αναλωθεί στο θέμα δημοσιοποίησης ή όχι των έξι χιλιάδων ονομάτων που απέσυραν χρήματα την κρίσιμη περίοδο πριν από το Eurogroup του Μαρτίου του 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα