Με ομοψυχία και συλλογικότητα να ξεπεράσουμε την κρίση, τονίζει ο Υπ. Συγκοινωνιών

13:44 7/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Απαιτείται να εργαστούμε με ομοψυχία και συλλογικότητα για να ξεπεράσουμε τη δεινή οικονομική κρίση, τόνισε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος, σε επιμνημόσυνο λόγο που εκφώνησε σήμερα στο ετήσιο μνημόσυνο του ήρωα του απελευθερωτικού αγώνα, Μάρκου Δράκου.

Ο Τάσος Μητσόπουλος υπογράμμισε ότι ο κυπριακός λαός «καλείται να ορθώσει το ανάστημά του στις αντιξοότητες των καιρών και να αντλήσει το σθένος και τη δύναμη να δώσει απαντήσεις που θα διασφαλίζουν την οικονομική

αλλά και την εθνική μας επιβίωση».

«Σε μια εποχή δεινής οικονομικής κρίσης σαν κι αυτή που διερχόμαστε σήμερα, απαιτείται ομοψυχία, προσήλωση στις αξίες και τα ιδανικά του Γένους μας, πίστη και σθένος για να εργαστούμε ομόψυχα και συλλογικά για ένα καλύτερο αύριο» είπε και υπέδειξε ότι «η σημερινή κρίση έχει τις ρίζες της στην κρίση αρχών και αξιών που εδώ και δεκαετίες βιώνει ο τόπος μας».

Καλούμαστε σήμερα, είπε ο Υπουργός, να βρούμε ξανά το όραμα, την πίστη και τη γενναιότητα και να ορθώσουμε το ανάστημά μας, για να προσθέσει πως «αν δεν υψωθούμε στο επίπεδο ενός Μάρκου Δράκου, οι μελλοντικές γενιές των Ελλήνων της Κύπρου θα υποχρεωθούν να ζήσουν ανεχόμενες τα αφόρητα και υποφέρουσες τα ανυπόφορα».

Ο Τάσος Μητσόπουλος επεσήμανε πως «η συνεχιζόμενη τραγωδία της Κύπρου μας υποχρεώνει να κρατούμε διαρκώς ζωντανή την ανάμνηση του φρικτού αυτού εγκλήματος και να υπενθυμίζουμε στον πολιτισμένο κόσμο την ανεξίτηλη ευθύνη της Τουρκίας».

«Ενωμένοι στις κορυφαίες επιλογές μας, απαλλαγμένοι από αισθήματα μικροψυχίας και φανατισμού, έχουμε χρέος, αδιακρίτως πολιτικών ή ιδεολογικών διαφορών, να συμβάλλουμε στην προσπάθεια για την ελευθερία και την επανένωση της πατρίδας» υπέδειξε.

Τόνισε ότι οφείλουμε να υπερβούμε τα διχαστικά σύνδρομα και τις τραυματικές εμπειρίες του απώτερου παρελθόντος, να ψηλαφίσουμε με κριτική διάθεση τα λάθη και τα ελαττώματα μας, να αναλάβουμε τις ατομικές και συλλογικές μας ευθύνες, χωρίς ποτέ να λησμονούμε ότι η τραγωδία του 1974 δεν ήταν το αποτέλεσμα της ενότητας, αλλά η αναπόδραστη συνέπεια του εθνικού διχασμού.

Ο Υπουργός Συγκοινωνιών ανέφερε πως η απόδοση τιμής στους πρωταγωνιστές των μεγάλων αγωνιστικών στιγμών της ιστορίας μας, αποτελεί αναμφίβολα επιτακτικό μας χρέος και η αντιμετώπιση των μεγάλων εθνικών προκλήσεων υπαγορεύει την ιστορική αφύπνιση, ως αναγκαίο βήμα εθνικής ανάτασης και ως στοιχειώδη πράξη αυτογνωσίας και αυτοκριτικής για όσα οφείλαμε να πράξουμε και δυστυχώς δεν πράξαμε.

Ο Υπουργός έκανε αναφορά στους 13 ήρωες που άδικα και τραγικά χάθηκαν την 11η Ιουλίου 2011 στη φονική έκρηξη στο Μαρί και των οποίων τα μνημόσυνα τελέστηκαν σήμερα, λέγοντας πως «χάθηκαν εν ειρήνη, θύματα της ανευθυνότητας και της επιπολαιότητας μιας Πολιτείας».

Keywords
Τυχαία Θέματα