Με τρεις μάρτυρες υπεράσπισης συνεχίστηκε η δίκη για το φόνο του Α. Χατζηκωστή

13:45 17/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Συνεχίστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας του Διευθύνοντος Συμβούλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Άντη Χατζηκωστή, με την κατάθεση τριών μαρτύρων της υπεράσπισης του 4ου κατηγορούμενου Γρηγόρη Ξενοφώντος.
Κατά τη διαδικασία, κατέθεσαν οι μάρτυρες Βασιλική Κωνσταντίνου, τεχνικός του Δήμου Λακατάμιας, Χριστάκης Πολυκάρπου, τεχνικός του Δήμου Στροβόλου και Ανδρέας Αρότης, Αναπληρωτής Δημοτικός Γραμματέας του Δήμου Έγκωμης.

Και οι τρεις παρουσίασαν στο δικαστήριο χάρτες των δημοτικών

ορίων, στους οποίους καταγράφονται κυκλικοί κόμβοι και δρόμοι, για τους οποίους έγινε αναφορά στο δικαστήριο.
Αύριο, αναμένονται οι αγορεύσεις τόσο της υπεράσπισης όσο και της κατηγορούσας Αρχής, για το θέμα ασφαλούς μετάβασης του δικαστηρίου σε καίρια σημεία, που συνδέονται με τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, όπως η σκηνή της δολοφονίας, το φράγμα του Μάσσαρι και το χωράφι του Κούλη Κοσιάρη, στην Περιστερώνα.

Επίσης, αναμένεται ότι ο συνήγορος υπεράσπισης του 1ου κατηγορούμενου Ανδρέα Γρηγορίου, θα προσκομίσει υποστηρικτική νομολογία στο δικαστήριο, αναφορικά με αίτημά της υπεράσπισης όπως η αυτοψία του δικαστηρίου γίνει τη νύχτα.
Χθες, η κατηγορούσα Αρχή εξέφρασε τη διαφωνία της επί του θέματος, επικαλούμενη πρωτίστως λόγους ασφάλειας των δικαστών, αλλά και των άλλων παραγόντων της δίκης.
Όπως είπε, η αστυνομία θεωρεί παρακινδυνευμένη οποιαδήποτε νυχτερινή κίνηση εκτός Λευκωσίας, ενώ τίθεται και θέμα συγκατάθεσης των Ηνωμένων Εθνών.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, στις 09:00.

Keywords
Τυχαία Θέματα