Μέχρι και τη 12η Αυγούστου υποβολή φορολογικών δηλώσεων ΦΠΑ και INTRASTAT

16:40 26/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μέχρι και τη Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013, μπορούν να υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις για το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) και η πληρωμή του οφειλόμενου φόρου της πρώτης κατηγορίας των εγγεγραμμένων στο οικείο Μητρώο ΦΠΑ προσώπων, για τα οποία η φορολογική περίοδος έληξε στις 30 Ιουνίου, καθότι η τελευταία ημερομηνία υποβολής τους, η 10η Αυγούστου, δεν είναι εργάσιμη ημέρα.

Με επίσημη ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι, σε περίπτωση, κατά την

οποία η φορολογική δήλωση δεν φθάσει εγκαίρως στην Υπηρεσία ΦΠΑ, θα επιβληθεί χρηματική επιβάρυνση που ανέρχεται σε 51 ευρώ.

Υποδεικνύεται επίσης ότι τυχόν καθυστέρηση πληρωμής οποιουδήποτε οφειλόμενου φόρου προς τον Έφορο συνεπάγεται την επιβολή πρόσθετου φόρου που ανέρχεται στο 10% του ποσού που παραμένει απλήρωτο μετά τις 12 Αυγούστου.

Περαιτέρω καθυστέρηση πληρωμής οποιουδήποτε οφειλόμενου ποσού συνεπάγεται και την καταβολή τόκου προς 4,75% ετησίως.

Επίσης, η υποβολή της δήλωσης INTRASTAT για τον μήνα Αύγουστο μπορεί να γίνει μέχρι και τη Δευτέρα, 12 Αυγούστου 2013, λόγω του ότι η τελευταία ημερομηνία υποβολής, η 10η Αυγούστου, δεν είναι εργάσιμη ημέρα.

Σε περίπτωση κατά την οποία η δήλωση INTRASTAT δεν φθάσει εγκαίρως στην Υπηρεσία ΦΠΑ, τότε θα επιβληθεί χρηματική επιβάρυνση 15 ευρώ για κάθε δήλωση.

Επίσης, εάν κάποιο πρόσωπο δεν έχει παραλάβει ή έχει απολέσει το έντυπο της φορολογικής δήλωσης, θα πρέπει να αποτείνεται στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία της Υπηρεσίας ΦΠΑ για επανεκτύπωσή του.

Για οποιεσδήποτε πρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία της Υπηρεσίας ΦΠΑ στις πόλεις Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Αμμόχωστο και Πάφο.

Keywords
Τυχαία Θέματα