Μεγάλη πτώση στη γερμανική βιομηχανική παραγωγή

15:22 5/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Απρόσμενα μεγάλη πτώση κατέγραψε τον Φεβρουάριο η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, λόγω βουτιάς της κατασκευαστικής δραστηριότητας, αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι η μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη είναι στα πρόθυρα της ύφεσης, όπως δήλωσαν αναλυτές.

Τα στοιχεία του γερμανικού Υπουργείου Οικονομίας, που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, κατέδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 1,3% τον Φεβρουάριο, λόγω της βουτιάς της κατασκευαστικής δραστηριότητας ως αποτέλεσμα του ιδιαίτερα κρύου Χειμώνα. Οι αναλυτές ανέμεναν μείωση της παραγωγής κατά περίπου 0,5%.

Μια ανάλυση

κατά τομέα έδειξε ότι η παραγωγή του τομέα μεταποίησης υποχώρησε κατά 0,4% τον Φεβρουάριο, με την παραγωγή καταναλωτικών αγαθών να μειώνεται κατά 2,1%.

Η παραγωγή ενέργειας αυξήθηκε 1,6%, αλλά η παραγωγή κατασκευών πραγματοποίησε βουτιά 17,1%, λόγω των ασυνήθιστα χαμηλών θερμοκρασιών.

”Η αξιοσημείωτη εξασθένηση της βιομηχανικής παραγωγής οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους τομείς που επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες”, σημειώνει το γερμανικό Υπουργείο Οικονομίας.

«Η εμπειρία δείχνει ότι ο τομέας των κατασκευών ενισχύεται άμεσα με την έναρξη της Ανοιξης”, προσθέτει.

Keywords
Τυχαία Θέματα