Μεϊμαράκης: Οι εμπειρίες της Ελλάδας από την οικονομική κρίση θα βοηθήσουν την Κύπρο

16:12 19/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να προσφέρει τις εμπειρίες που είχε στα δυόμισι χρόνια στην οικονομία της στην Κύπρο, ώστε να βοηθήσουν την κυπριακή οικονομία στη συζήτηση που θα έχει με την τρόικα.

Μιλώντας στους

δημοσιογράφους μετά από συναντήσεις που είχε με αρχηγούς και εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως “θεωρώ ότι η συνταγή που είχε εφαρμοστεί στην Ελλάδα ήτανε λάθος”.

“Πιστεύω ότι αυτό έχει γίνει κατανοητό πλέον από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, συμμάχους μας, δανειστές μας και θεωρώ ότι και η τρόικα πλέον θα αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα στις νέες περιπτώσεις με μεγαλύτερη εμπειρία και με περισσότερη ευελιξία. Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης τέτοια που και η οικονομία να μπορεί να βγει σε ανάπτυξη και ταυτόχρονα η κοινωνική συνοχή που μας ενδιαφέρει όλους μας να μπορεί να διατηρηθεί σε επίπεδα συνεννόησης και συνεργασίας”, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι με ιδιαίτερη τιμή και χαρά ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στο πρώτο ταξίδι που έκανε στο εξωτερικό επισκέφθηκε την Κύπρο και είχε την ευκαιρία να συναντήσει όλους τους αρχηγούς και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων της Κύπρου που έχουν κοινοβουλευτική παρουσία.

Με όλους συμφωνήσαμε ότι πρέπει να αναβαθμιστούν οι σχέσεις των Κοινοβουλίων, συζητήσαμε τη σκέψη να γίνουν κοινές συνεδριάσεις κατ ΄ αρχήν των επιτροπών της Βουλής, σημείωσε.

“Θα το συζητήσουμε πιο αναλυτικά με τον Πρόεδρο Γιαννάκη Ομήρου, με τον οποίον μας συνδέει πολύ ειλικρινής και δημιουργική φιλία όλα αυτά τα χρόνια”, ανέφερε.

Πιστεύω, συνέχισε, ότι μπορούμε τα Κοινοβούλια να έχουν θετική παρέμβαση ουσιαστική στις εξελίξεις της ευρύτερης περιοχής αλλά και στην ΕΕ και να βοηθήσουμε τις Κυβερνήσεις μας σε σημείο τέτοιο που να μπορούν να βρίσκουν ώριμα τα θέματα που συζητούν σε επίπεδο Κοινοβουλίου.

Γιατί όπως γνωρίζουμε, διευκρίνισε, όλοι οι Κυβερνήσεις των κρατών μελών των 27 εξαρτώνται πολύ από τα Κοινοβούλια τους στις ουσιαστικές αποφάσεις για το μέλλον της Ευρώπης κυρίως δε της οικονομίας και σε αυτό μπορούν τα Κοινοβούλια να συμβάλουν.

Αρα, ανέφερε, απαιτείται ακόμη περισσότερη συνεννόηση των Κοινοβουλίων των κρατών μελών για να έχουμε μια κοινή αφετηρία αντιμετώπισης των προβλημάτων.

“Πιστεύω ότι αυτό θα μας βοηθήσει πολύ περισσότερο να ωριμάζουν τα ζητήματα για τα θέματα ούτως ώστε και οι Κυβερνήσεις να τα αντιμετωπίζουν πολύ πιο αποτελεσματικά και πολύ πιο γρήγορα γιατί πρέπει η ΕΕ να βρει θεσμούς τέτοιους που οι αποφάσεις της να υλοποιούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα και να μην έχει τόσες χρονοβόρες διαδικασίες”, πρόσθεσε.

Με τους περισσότερους επίσης αρχηγούς και εκπροσώπους των κομμάτων, συνέχισε, συζητήσαμε το εθνικό θέμα κατ’ αρχήν και βεβαίως και το οικονομικό πρόβλημα που έχει προκύψει.

“Μου ζητήθηκε να μεταφέρω στην ελληνική Κυβέρνηση τις απόψεις τους γιατί αυτό καταλαβαίνετε υπερβαίνει τις θεσμικές αρμοδιότητες του Προέδρου

Keywords
Τυχαία Θέματα