Μείωση 19% στον κύκλο εργασιών της CTC του Ομίλου Σιακόλα το πρώτο τρίμηνο του 2013

17:49 30/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στα €71,7 εκατ. ανήλθε ο κύκλος εργασιών της δημόσιας εταιρείας Cyprus Trading Corporation Plc (CTC) του Ομίλου Σιακόλα το πρώτο τρίμηνο του 2013, σε σύγκριση με €85.6 εκατ. το 2012, σημειώνοντας μείωση 19%, σύμφωνα με τα τριμηνιαία αποτελέσματα που δημοσιοποίησε σήμερα η εταιρεία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της CTC,

σε χθεσινή συνεδρία του, μελέτησε και ενέκρινε τα αποτελέσματα του Συγκροτήματος για το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Όπως αναφέρεται, είναι σημαντικό το γεγονός ότι η μητρική CTC απορρόφησε τη ζημιά της θυγατρικής της εταιρείας Ermes Department Stores Plc, με τα καθαρά κέρδη της να ανέρχονται στα €9,06 εκατομμύρια, σε σύγκριση με ζημιά €4,9 εκατ. το 2012.

Τούτο, προστίθεται, οφείλεται στην επιτυχή ολοκλήρωση της πώλησης του μεριδίου της Amaracos Holding (CTC+PG) Ltd , θυγατρικής της CTC, στο κεφάλαιο της MTN Cyprus Ltd στον ΄Ομιλο MTN Νοτίου Αφρικής, που απέφερε σημαντικό κέρδος.

Σημειώνεται ότι ο κύκλος εργασιών του πρώτου τριμήνου του 2013 ανήλθε στα €71,7 εκατ., σε σύγκριση με €85.6 εκατ. το 2012, σημειώνοντας μείωση 19%.

Η μείωση αυτή, όπως αναφέρεται, προέρχεται κυρίως από τους τομείς του λιανικού εμπορίου και των οχημάτων, που επηρεάσθηκαν σημαντικά από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και τη μείωση της κατανάλωσης.

Η ανακοίνωση του Ομίλου αναφέρει, επίσης, ότι η μεγαλύτερη μείωση σημειώθηκε κατά τη χρονική περίοδο των αποφάσεων του Eurogroup και των συνεπειών που επέφεραν στην κυπριακή οικονομία και προσθέτει ότι η κατάσταση συνεχίζει να είναι δύσκολη.

Αναφέρει ακόμη ότι αν και τα αποτελέσματα από συνήθεις εργασίες αναμένεται να είναι αισθητά μειωμένα το 2013, λόγω του κέρδους από τη διάθεση της συμμετοχής στην MTN Cyprus Ltd, τα αποτελέσματα του έτους αναμένεται να είναι κερδοφόρα.

Παρά την οικονομική κρίση, καταλήγει η ανακοίνωση, η κοινωνική συνεισφορά προγευμάτων του Ομίλου Σιακόλα για τα άπορα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων και μερικών Γυμνασίων συνεχίζεται και υπολογίζεται ότι η συνολική δαπάνη μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανέλθει στα €1,5 εκατ.

Keywords
Τυχαία Θέματα