Μείωση στο ρεύμα και απλοποίηση διαδικασιών ζήτησε από τον Υπ. Εμπορίου το ΕΒΕ Λευκωσίας

20:32 30/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Απλοποίηση των διαδικασιών, διευκόλυνση στη δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων, το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και η ενίσχυση του τουρισμού ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά την απογευματινή μακρά συνάντηση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλή Συλικιώτη με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕ Λευκωσίας.

Σε δήλωση στο ΚΥΠΕ, μετά τη συνάντηση, που διήρκεσε δυόμισι ώρες ο κ. Συλικιώτης ανέφερε πως πραγματοποιήθηκε μια εποικοδομητική συνάντηση κατά τη διάρκεια της οποίας

τέθηκαν αρκετά ζητήματα που αφορούν τις βιομηχανικές περιοχές, τα έργα ανάπτυξης στη Λευκωσία, την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, τα θέματα ενέργειας γενικότερα, τον τουρισμό και άλλα.

«Μέσα από την ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα», συνέχισε ο κ. Συλικιώτης, προσθέτοντας ότι ενημέρωσε το ΕΒΕ Λευκωσίας για αρκετά προγράμματα που προχωρούν και άπτονται του τομέα του τουρισμού, στα θέματα ενέργειας και στις βιομηχανικές ζώνες.

Ο Υπουργός Εμπορίου ανέφερε στη συνέχεια ότι σημείωσε τις εισηγήσεις για απλοποίηση των διαδικασιών εγγραφής εταιρειών.

Πρόσθεσε ότι εξετάσαμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλουμε ώστε να μειωθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, τρόπους προώθησης των έργων ανάπτυξης, τρόπους ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος και τρόπους αντιμετώπισης της εποχικότητας του τουριστικού ρεύματος.

Αυτός ο διάλογος θα συνεχιστεί, είπε ο κ. Συλικιώτης, δηλώνοντας ότι εκεί που χρειάζεται, θα γίνουν παρεμβάσεις για απλοποίηση των διαδικασιών και καθιέρωση νέων προγραμμάτων.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Υπουργός Εμπορίου ανέφερε πως το ΕΒΕΛ διατύπωσε ευαρέσκεια για τις αποφάσεις που αφορούν τις βιομηχανικές ζώνες, για τον τομέα του τουρισμού όπως και για άλλα μέτρα και προγράμματα που αποφασίστηκαν ή τροχιοδρομούνται όπως το one stop shop και που στοχεύουν στην επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν τις μεγάλες επενδύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα