Μείωση των δαπανών και αύξηση των εσόδων προβλέπονται στο πακέτο μέτρων

08:02 27/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μείωση των δαπανών και αύξηση των εσόδων προβλέπονται στο πακέτο μέτρων της Κυβέρνησης, με στόχο την εξοικονόμηση 188 εκατομμυρίων τους επόμενους έξι μήνες.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται μείωση ή φορολόγηση επιδομάτων 129 κρατικών αξιωματούχων, γενικών διευθυντών, βουλευτών, μελών της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας, δικαστών, επιτρόπων και μελών της επιτροπής εκπαιδευτικής υπηρεσίας. Η εξοικονόμηση από το μέτρο υπολογίζεται να αγγίξει το ένα εκατομμύριο ευρώ. Προβλέπονται επίσης αντικίνητρα στην

πρόωρη αφυπηρέτηση.

Περιλαμβάνονται, ακόμη, πρόσθετες εξοικονομήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό για δαπάνες, οι οποίες δεν επηρεάζουν την ανάπτυξη και τη λειτουργία των υπηρεσιών και οργανισμών. Οσον αφορά τα έσοδα, προβλέπεται αύξηση της έμμεσης φορολογίας για προϊόντα, όπως τα καπνικά, με στόχο την είσπραξη 14,5 εκατομμυρίων.

Περιλαμβάνονται επίσης άμεσες φορολογήσεις ακίνητης ιδιοκτησίας, ειδών πολυτελείας, καθώς και βελτίωση της φοροεισπρακτικής πολιτικής του κράτους. Το συνολικό όφελος αναμένεται να είναι 40 εκατομμύρια ευρώ. Προβλέπεται επίσης αύξηση των τελών για την έκδοση, μεταξύ άλλων, τίτλων ιδιοκτησίας και αδειών κυκλοφορίας. Το συνολικό όφελος υπολογίζεται στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα