Μεταλλάξεις και αντιφάσεις Αναστασιάδη λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων

13:36 6/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Για συνεχείς μεταλλάξεις και αντιφάσεις λόγω προεκλογικών σκοπιμοτήτων προώθησης της υποψηφιότητάς του κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Νίκο Αναστασιάδη, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης αναφερόμενος στην κριτική που άσκησε ο κ. Αναστασιάδης σε χθεσινή του συνέντευξη στον τρόπο λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη συνέντευξή του χθες στην Κυριακάτικη Σημερινή ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ανέφερε ο κ. Λουκαϊδης, αναφέρθηκε και στον τέως Πρόεδρο Τάσσο

Παπαδόπουλο, εκθειάζοντας – όπως είπε – τον τρόπο που λειτουργούσε τότε το Εθνικό Συμβούλιο. Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ ανέγνωσε τη συγκεκριμένη αναφορά του Προέδρου του ΔΗΣΥ χθες, στον τέως Πρόεδρο, ο οποίος είπε ότι ποτέ δεν ενήργησε ο κ. Παπαδόπουλος χωρίς τη συνεννόηση με το Εθνικό, και στη συνέχεια διάβασε δήλωση του Νίκου Αναστασιάδη στις 21/2/2006, όταν αποφάσισε την αποχώρηση του ΔΗΣΥ από το Εθνικό Συμβούλιο.

Στη δήλωση που ανέγνωσε ο κ. Λουκαϊδης, ο κ. Αναστασιάδης είχε πει: ”δεν επιτρέπεται να δίνουμε την εντύπωση ότι αντί να συζητούμε για να διαμορφώσουμε την εθνική στρατηγική μας, να ενισχύσουμε την εθνική ενότητα, να αποδυναμώνουμε τις θέσεις μας, να διασπούμε την ενότητά μας, να αποκρύπτουμε τις στοχεύσεις μας, την ώρα που τις γνωρίζουν επισήμως οι Τούρκοι, τα ΗΕ και ο διεθνής παράγοντας”.

Είναι σαφής, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, η κατηγορία του Προέδρου του ΔΗΣΥ τότε προς τον τότε Πρόεδρο Παπαδόπουλου ότι απέκρυπτε τις στοχεύσεις της δικής μας πλευράς, την ώρα που τις γνώριζαν οι Τούρκοι, τα ΗΕ και ο διεθνής παράγοντας.

Στην ίδια παρέμβαση, το Φεβρουάριο του 2006, είπε ο κ. Λουκαϊδης ο κ. Αναστασιάδης είχε προσθέσει ότι ”αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκτιμά ότι ο το Εθνικό Συμβούλιο δεν συμβάλλει στη χάραξη της πολιτικής, αν δεν εμπιστεύεται τα μέλη του, δεν υπάρχει κανένας λόγος να το συγκαλεί”. Στη συνέχεια, πρόσθεσε, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είχε επίσης πει ότι ”δυστυχώς κάποιοι χρησιμοποιούν το Εθνικό Συμβούλιο για τις δικές τους εκλογικές ανάγκες και δεν νομίζω ότι μπορούμε να γίνουμε συνεργοί σε κάτι ανάλογο”.

Μόνο αυτές οι αναφορές είναι, κατά τον Γιώργο Λουκαϊδη, για το τί έλεγε τότε ο Νίκος Αναστασιάδης και ”τις τεράστιες αντιφάσεις στο τί λέει σήμερα”. Είναι φανερό, ότι ο ΔΗΣΥ και ο ίδιος ”παραμένουν συνεπείς στην ασυνέπειά τους και στις μεταλλάξεις. Εκφράζουμε τη λύπη μας γι’ αυτό. Αλλά δεν μπορούν όλα να θυσιάζονται για τις όποιες εκλογικές ή άλλες κομματικές σκοπιμότητες”.

Για τον ηγέτη του ΔΗΣΥ, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, προκύπτει ένα τεράστιο ζήτημα αξιοπιστίας, γιατί ”δεν είναι δυνατόν να προκύπτει με τόση ευκολία μια τεράστια διαφοροποίηση και τόσο μεγάλες αντιφάσεις σε ότι αφορά τις θέσεις και πολιτική που εκφράζει ο ΔΗΣΥ”.

Ερωτηθείς εάν τόση αμφισβήτηση του θεσμού του ΕΣ προς τί η διήμερη ολοήμερη συνεδρία για το Κυπριακό, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι αυτό το ερώτημα θα πρέπει να απευθυνθεί προς τον κ. Αναστασιάδη, προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ έχει σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει

Keywords
Τυχαία Θέματα