Μέτρα Τουρκίας εναντίον Γαλλίας

10:16 24/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Η ανάκληση του Πρεσβευτή στο Παρίσι για μεγάλο διάστημα και η τουρκική διπλωματική εκπροσώπηση στη Γαλλία σε χαμηλότερο δυνατό επίπεδο είναι μεταξύ των μέτρων που συζητήθηκαν χτες το βράδυ στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του τουρκικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της γαλλικής γερουσίας, η οποία τελικά υπερψήφισε το νομοσχέδιο περί γενοκτονιών.

Αυτό αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα “Μιλιέτ”. Σύμφωνα με την εφημερίδα κατά τη συνεδρίαση του

κυβερνώντος κόμματος συζητήθηκαν μέτρα όπως η αναζήτηση διεθνών μέσων για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί μετά την απόφαση της γαλλικής γερουσίας.

Άλλα μέτρα είναι ο αποκλεισμός των γαλλικών εταιρειών από διαγωνισμούς έργων της Τουρκίας, η ανάκληση του στρατιωτικού ακολούθου της Τουρκίας στη Γαλλία και η μη ανανέωση των διαπιστευτηρίων του Γάλλου στρατιωτικού ακολούθου στην Τουρκία και το κλείσιμο του εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων της Τουρκίας σε γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη και πλοία.

Σημειώνεται ότι η Αγκυρα προς το παρόν δεν έχει κάνει λόγο για λήψη συγκεκριμένων μέτρων. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών απειλήθηκε η λήψη μέτρων αν τελικά πάρει μορφή νόμου το νομοσχέδιο μετά από σχετική έγκριση του Προέδρου Σαρκαζί.

Keywords
Τυχαία Θέματα