Μήνυμα του Αμερικανού προέδρου για την 52η επέτειο της κυπριακής ανεξαρτησίας

08:52 29/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες επίτευξης συνολικής διευθέτησης που θα επανενώνει την Κύπρο σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, εκφράζει η Αμερικανίδα υπουργός, Χίλαρι Κλίντον, σε μήνυμά της εκ μέρους του προέδρου Ομπάμα και του αμερικανικού λαού, για την 52η επέτειο της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας

της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κυρία Κλίντον υπογραμμίζει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνουν όλα τα μέρη να κάνουν τους αναγκαίους σκληρούς συμβιβασμούς για την επίτευξη μιας διαρκούς ειρήνης.
Η κυρία Κλίντον αναφέρεται και στην ευρωπαϊκή προεδρία της Κύπρου, η οποία, επισημαίνει, αναδεικνύει την κυπριακή ηγεσία στην παγκόσμια σκηνή.
Εκτιμάμε, αναφέρει, τη δουλειά που η Κύπρος κάνει για την προώθηση των κοινών προτεραιοτήτων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μαζί, τονίζει, οι δύο χώρες μας προωθούν την ειρήνη και διευρύνουν τις ευκαιρίες.
Με την ευκαιρία της επετείου, καταλήγει στο μήνυμά της η Αμερικανίδα Υπουργός Εξωτερικών, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσβλέπουν στην ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ των λαών μας, καθώς οικοδομούμε μαζί ένα μέλλον ειρήνης και προόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα