Βρετανοί αγοραστές κατοικιών στην Κύπρο σε νομική μάχη με την Alpha Bank

08:33 29/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εκατοντάδες Βρετανοί αγοραστές εξοχικών κατοικιών στη Κύπρο προετοιμάζονται για νομική μάχη με την Alpha Bank ενώ αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο όχι μόνο να χάσουν τις περιουσίες τους στο νησί αλλά και τα σπίτια τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οπως γράφει χθες η εφημερίδα Τάιμς οι αγοραστές ισχυρίζονται ότι πείσθηκαν να προχωρήσουν στην αγορά ακίνητης περιουσίας στη Κύπρο

με δάνεια σε νόμισμα Ελβετικών φράγκων το 2007 και στις αρχές του 2008 όταν τα επιτόκια στο συγκεκριμένο νόμισμα ήταν πολύ χαμηλότερα σε σύγκριση με τη Κυπριακή λίρα και αργότερα το ευρώ και τη στερλίνα.

Οι δανειολήπτες, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα κατέβαλλαν 8 τοις εκατόν στα δανειστικά επιτόκια σε Κυπριακές λίρες ή ευρώ σε σύγκριση με το μισό σε ελβετικά φράγκα.

Ωστόσο, όπως γράφει η Τάιμς η άνοδος της αξίας του Ελβετικού φράγκου και η κατάρρευση της αγοράς ακινήτων στη Κύπρο είχε σαν αποτέλεσμα οι μηνιαίες δόσεις αποπληρωμής των δανείων από 424 στερλίνες να αυξηθούν στις 658 στερλίνες κατά μέσον όρο μηνιαίως.
Τώρα η Τράπεζα,Alpha Bank Cyprus, έχει εκδώσει εντάλματα εναντίον των δανειοληπτών για να παρουσιαστούν οι ίδιοι ή δικηγόροι τους στο Επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας εντός δέκα ημερών διαφορετικά απόφαση θα εκδοθεί εν απουσία τους.

Εκπρόσωπος Βρετανικού νομικού οίκου που εκπροσωπεί 750 αγοραστές κατοικιών δήλωσε ότι εάν δεν παρουσιαστούν στο κυπριακό δικαστήριο τότε υπάρχει ο κίνδυνος να πωληθεί η κατοικία τους στη Κύπρο με χρέη ωστόσο να παραμένουν. Τότε η Τράπεζα μπορεί να προσφύγει σε βρετανικά δικαστήρια για την αποπληρωμή των χρεών θέτοντας σε κίνδυνο τις περιουσίες τους και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα