Μήπως να το ξανασκεφτείτε πριν φάτε γαρίδες ή καβούρια;

19:02 15/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Όσοι ρίχνουν ένα καβούρι ή έναν αστακό ζωντανό στη φωτιά θα πρέπει να το ξανασκεφτούν, καθώς μια καινούργια βρετανική επιστημονική έρευνα παρέχει νέες ενδείξεις ότι τα μαλακόστρακα (καβούρια, γαρίδες, αστακοί, καραβίδες) νιώθουν πόνο. Οι επιστήμονες ζητούν το θέμα να αντιμετωπισθεί πλέον πιο σοβαρά και να τεθούν από τις αρμόδιες Αρχές κανονισμοί προστασίας κατά τη μεταχείριση αυτών των ζώων, που έχουν την ατυχία να αποτελούν εκλεκτά εδέσματα για τους ανθρώπους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μπομπ Έλγουντ της Σχολής Βιολογικών Επιστημών του πανεπιστημίου Κουίνς του Μπέλφαστ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό πειραματικής βιολογίας «Journal of Experimental Biology», σύμφωνα με το BBC, πραγματοποίησαν…

Διαβάστε περισσότερα…

Keywords
Τυχαία Θέματα