Πρόεδρος Βουλής: Τεράστια η απώλεια από το θάνατο του A. Athens

18:51 15/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τεράστια είναι η απώλεια για τον παγκόσμιο Ελληνισμό από το θάνατο του ιδρυτικού στελέχους και Επίτιμου Προέδρου του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Andrew Athens, αναφέρει ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Σε συλλυπητήριο μήνυμα προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Στέφανο Ταμβάκη, για το θάνατο του Andrew Athens, ο Πρόεδρος της Βουλής

αναφέρει ότι «με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα το χαμό του θερμού υποστηρικτή του απανταχού ελληνισμού και αγαπητού φίλου της Κύπρου, Andrew Athens».

Προσθέτει ότι «με την πολύχρονη και πολυσχιδή δράση του, ο Andrew Athens ταύτισε το όνομά του με τις προσπάθειες για προώθηση των θέσεων και των δικαίων του Ελληνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο Γιαννάκης Ομήρου σημειώνει ότι Andrew Athens, «αγωνιζόμενος πάντοτε με ανεξάντλητη αφοσίωση, ανιδιοτέλεια και ακλόνητη πίστη, αναδείχθηκε σε εξέχουσα προσωπικότητα της Ελληνικής Διασποράς, πρωτοστατώντας, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία του Ελληνικού Λόμπι στην Ουάσιγκτον».

Ιδιαίτερα, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος της Βουλής, μετά τα τραγικά γεγονότα του 1974, ο Andrew Athens «πάλεψε με σθένος και δύναμη για να ευαισθητοποιήσει την Αμερικανική πολιτική ηγεσία στο δίκαιο αγώνα της Κύπρου για απελευθέρωση των κατεχομένων εδαφών της και για αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών του λαού της».

Οφείλουμε όλοι μας, υπογραμμίζει, «να αντλήσουμε δύναμη και έμπνευση από το σημαντικότατο έργο που επιτέλεσε ο Andrew Athens και κυρίως από την προσήλωσή του στο όραμα για ένα Ελληνισμό που, ενωμένος και αποφασισμένος, υπερβαίνει τις όποιες δυσκολίες και προκλήσεις».

«Παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τον θάνατο του αγαπητού φίλου Andrew Athens. Διαβιβάστε επίσης τη βαθιά μου λύπη στους οικείους του εκλιπόντος» καταλήγει ο κ. Ομήρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα