Μόνο μονιασμένοι μπορούμε να πετύχουμε τη σωτηρία της πατρίδας, λέει ο Υπ. Παιδείας

15:05 14/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μόνο μονιασμένοι και σαν μια γροθιά μπορούμε να πετύχουμε πολλά και ειδικά τη σωτηρία της πατρίδας μας, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος.

Σε επιμνημόσυνη ομιλία του στο εθνικό μνημόσυνο του ήρωα Ντίνου Παύλου, στη Δορά, ο κ. Κενεβέζος είπε ότι «έχουν περάσει 39 χρόνια από τις αποφράδες εκείνες μέρες του καλοκαιριού του 1974 και οι πληγές παραμένουν ανοικτές».

«Παρά τις ειλικρινείς προσπάθειες που καταβάλλουμε διαχρονικά για εξεύρεση μιας ειρηνικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης, πάντα προσκρούουμε στις παράλογες απαιτήσεις της κατοχικής δύναμης

και την αδιαφορία των ισχυρών της γης», ανέφερε.

Παρά, πρόσθεσε, «την απογοήτευση, γιατί ο χρόνος περνά και οι προσπάθειες μας δεν έχουν τελεσφορήσει, έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε την αναζήτηση μιας δίκαιης λύσης».

Σύμφωνα με τον Υπουργό, «είναι χρέος απέναντι στους ήρωές μας να συνεχίσουμε την αντίσταση και τον αγώνα, να απαιτήσουμε την εφαρμογή και στην Κύπρο του ευρωπαϊκού και του διεθνούς δικαίου, διακηρύσσοντας την αντίθεσή μας στην αποδοχή των τετελεσμένων της εισβολής και της κατοχής ως την μορφή λύσης του Κυπριακού».

Με συνέπεια, είπε, «και προσήλωση σε κοινά αποδεκτές αρχές λύσης, Κυβέρνηση, κόμματα και λαός θα πρέπει να αξιοποιήσουμε την κάθε ευκαιρία, στέλλοντας τα ορθά μηνύματα παντού, στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στη διεθνή κοινότητα».

«Ας προβληματιστούμε λοιπόν όλοι και όλες και ας ενώσουμε και πάλι τις δυνάμεις μας ειδικά στις δύσκολες τούτες ώρες που περνά η ιδιαίτερή μας πατρίδα, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες», επεσήμανε.

Ας θυμηθούμε, σημείωσε, «ότι μόνο μονιασμένοι και σαν μια γροθιά μπορούμε να πετύχουμε πολλά και ειδικά τη σωτηρία της πατρίδας μας». Αυτό, πρόσθεσε, «θα είναι το καλύτερο μνημόσυνο για τους ήρωές μας».

Ο Ντίνος Παύλου, όπως είπε ο κ. Κενεβέζος, αντέταξε τα στήθη του ενάντια στην προδοσία και έπεσε ηρωικά για την τιμή και την αξιοπρέπεια της Κυπριακής Δημοκρατίας και της δημοκρατικά εκλεγμένης ηγεσίας της, στις 15 Ιουλίου 1974.

«Το καλύτερο μνημόσυνο στη μνήμη του Ντίνου και όλων των αγωνιστών της Κύπρου είναι να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών τους και να δικαιώσουμε τη θυσία τους αναστηλώνοντας την οικονομία του τόπου μας και διασφαλίζοντας για τα παιδιά μας μια ελεύθερη, ειρηνική και επανενωμένη πατρίδα, χωρίς στρατούς κατοχής και εποίκους», είπε τέλος ο Υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα