Μονόωρη στάση εργασίας στο λιμάνι Λεμεσού

12:21 20/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε μονόωρη αποχή από την εργασία τους κατήλθαν το πρωί στο λιμάνι Λεμεσού οι λιμενεργάτες, καθώς συνεχίζεται ο κοινωνικός διάλογος για το θέμα της συλλογικής σύμβασης, το πάγωμα της οποίας ζητά ο Σύνδεσμος Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων.

Οι Οργανωτικοί Γραμματείς της ΣΕΚ και της ΠΕΟ Τίτος Τιμοθέου και Αριστοφάνης Δημοσθένους, δήλωσαν ότι η μονόωρη στάση εργασίας

είναι συμβολική και στέλνει το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι δεν δέχονται μονομερείς αποφάσεις από κανένα σύνδεσμο, για πάγωμα συλλογικών συμβάσεων και ωφελημάτων, ενώ εξέφρασαν την ετοιμότητα τους για διεξαγωγή διαλόγου, ώστε να εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αδειούχων Λιμενικών Αχθοφόρων Σταύρος Σταύρου, επανέλαβε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος, καθώς ο κύκλος εργασιών έχει μειωθεί κατά 40% και υπέδειξε ότι 25 από τα 80 άτομα που εργοδοτούνται, θεωρούνται πλέον πλεονάζον προσωπικό.

”Εμείς συζητούμε την απόλυση ανθρώπων και δεν θέλουμε να χάσουν τη δουλειά τους και γι αυτό θέλουμε να έρθουν κοντά, να συζητήσουμε τι θα κάνουμε με αυτό το θέμα της μείωσης της εργασίας, το οποίο είναι εμφανές και το οποίο παραδέχθηκαν και οι ίδιοι”, συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα