Μουσική εκδήλωση από το Ιδρυμα Πολιτισμού Κύπρου για την κυπριακή προεδρία

14:42 25/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μουσική εκδήλωση με τίτλο «27 λεπτά + 27 λεπτά», διοργάνωσε το Ιδρυμα Πολιτισμού Κύπρου, υπό την αιγίδα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν σε πρώτη εκτέλεση 27 μονόλεπτες συνθέσεις Κυπρίων συνθετών, αφιερωμένες στια 27 κράτη – μέλη της ΕΕ.

Ανακοίνωση από το Ιδρυμα Πολιτισμού Κύπρου αναφέρει ότι «οι συνθέσεις ετοιμάστηκαν ειδικά για την εκδήλωση σε συνεργασία με το Κέντρο Κυπρίων Συνθετών», ενώ την παρουσίασή τους ανέλαβε συγκρότημα σύγχρονης κλασικής μουσικής υπό τη διεύθυνση

του μαέστρου Αγι Ιωαννίδη.

Επίσης, οι λυρικοί τραγουδιστές Κύρος Πατσαλίδης – βαρύτονος και Βιβιάννα Γιαννάκη – σοπράνο ερμήνευσαν κυπριακά παραδοσιακά τραγούδια με το μουσικοσυνθέτη και σολίστ Σάββα Σάββα στο πιάνο.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Γιώργος Δημοσθένους, ο οποίος δήλωσε ότι «η Κυβέρνηση δημιουργεί ένα Μέγαρο Πολιτισμού, κυψέλη δημιουργίας και βήμα προβολής του έργου των καλλιτεχνών μας, προσιτό και ανοικτό σε όλους τους πολίτες».

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης είπε ότι η πρωτεύουσα «στηρίζει και απαιτεί, θέλει το Μέγαρο Πολιτισμού, γιατί μόνο έτσι θα αναπνεύσει, όχι μόνο πολιτιστικά, αλλά και οικονομικά».

Σε δήλωσή του ο Κίκης Λαζαρίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Πολιτισμού Κύπρου, είπε ότι «το Μέγαρο Πολιτισμού δεν θα είναι μόνο καθοριστικός παράγοντας πολιτιστικής ανάπτυξης της Κύπρου, αλλά παράλληλα μπορεί να καταστήσει τη χώρα μας, γέφυρα πολιτιστικής συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου».

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός των Κυπρίων επισήμων, πρέσβεις και διπλωμάτες ευρωπαϊκών και άλλων χωρών, εκπρόσωποι της ΕΕ και δεκάδες φιλόμουσοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα