Ν. Κατσουρίδης: Η διαπραγμάτευση με την Τρόικα δεν προσφέρεται για προεκλογικά οφέλη

21:05 12/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το θέμα της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα για συνομολόγηση Μνημονίου δεν προσφέρεται για προεκλογικά οφέλη, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Σταύρου Μαλά, Νίκος Κατσουρίδης, προσθέτοντας, παράλληλα, πως για να αντεπεξέλθουμε θα πρέπει να χειριστούμε αυτή την κατάσταση με μεγάλη σοβαρότητα και πολλή φειδώ στις δημόσιες τοποθετήσεις.

«Δεν προσφέρουν καμία υπηρεσία στην Κύπρο

οι καθημερινές, από αέρος, συνεχείς και αδιάλειπτες διαπραγματεύσεις μεταξύ μας. Χωρίς να το καταλαβαίνουμε δίνουμε από μόνοι μας όλα τα επιχειρήματα που χρειάζονται οι συνομιλητές μας, στην προκειμένη περίπτωση η Τρόικα, για να ξεπεράσουν ζητήματα τα οποία θα πρέπει, λογικά, να θέσουμε και να υπερασπιστούμε προς το συμφέρον της Κύπρου», είπε ο κ. Κατσουρίδης σε δηλώσεις του σήμερα το απόγευμα, προσθέτοντας πως αυτές οι δημόσιες τοποθετήσεις οδηγούν σε αυτοεγκλωβισμό «και όταν θα έρθει η ώρα που θα πρέπει να κρίνουμε τελικά το περιεχόμενο του Μνημονίου, φοβούμαστε ότι αρκετοί θα έχουν ήδη δεσμευτεί προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση και αυτό θα δυσκολεύει τις τοποθετήσεις μας».

Ο κ. Κατσουρίδης ανέφερε επίσης ότι δεν προσφέρεται το συγκεκριμένο θέμα για να προσπαθεί η κάθε πλευρά προεκλογικά οφέλη, και έθεσε ως παράδειγμα τη θέση κομμάτων για κωλυσιεργία από πλευράς Κυβέρνησης. «Για να αποδειχθεί τελικά, ότι το πρόβλημα δεν είναι η επιθυμία ή όχι της οποιασδήποτε πλευράς να υπογραφεί ένα Μνημόνιο, το πρόβλημα είναι το περιεχόμενο του Μνημονίου», ανέφερε ο κ. Κατσουρίδης και πρόσθεσε πως ήταν αρκετή η δήλωση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ για την πιθανή αύξηση του εταιρικού φόρου, για να βγουν όλες οι πλευρές στην Κύπρο και να πουν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί αν γίνει αποδεκτό.

Ο Επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Σταύρου Μαλά είπε πως στην πραγματικότητα το πρόβλημα έγκειται στη μεγάλη διαφορά που υπάρχει μεταξύ της κυπριακής πλευράς, και όχι απλά της Κυβέρνησης και της Τρόικας, σε ορισμένα ζητήματα. Υπενθύμισε ότι σε 4-5 βασικότατα θέματα στη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους αρχηγούς των κομμάτων υπήρξε συναντίληψη. Άρα, αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσουμε μέσα από τις συνεχείς δημόσιες δηλώσεις, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, να υποσκάπτουμε την κοινή μας προσπάθεια», είπε.

Ο κ. Κατσουρίδης ανέφερε στη συνέχεια πως «δεν επιθυμούμε να δημιουργηθεί ένα κλίμα παρόμοιο με εκείνο που δημιουργήθηκε το 2004, δηλαδή να καλλιεργείται στον κυπριακό λαό μια εκβιαστική, διλημματική κατάσταση. Σίγουρα», συνέχισε, «πρέπει να υπογράψουμε ένα Μνημόνιο, αλλά σίγουρα αυτό το Μνημόνιο πρέπει να είναι τέτοιο που να μπορεί να λειτουργήσει, δηλαδή και οι δανειστές να μπορούν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους και ο κυπριακός λαός να μπορεί να το αντέξει».

Το Μνημόνιο θα πρέπει επίσης, σύμφωνα με τον κ. Κατσουρίδη, να δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης γιατί είναι ο μόνος τρόπος να μην οδηγηθεί η Κύπρος σε ένα δεύτερο Μνημόνιο. Ακόμη, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να τίθενται από οποιουσδήποτε εκτός Κύπρου, πολιτικά διλήμμ

Keywords
Τυχαία Θέματα