Να αναλάβει τις ευθύνες του καλεί το ΓΕ το Κίνημα Οικολόγων

12:22 9/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, αντί να πολιτεύεται, να κρίνει τη Βουλή των Αντιπροσώπων και να αναμιγνύεται σε θέματα εκτός της αρμοδιότητας του, οφείλει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του, αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

«Θυμίζουμε ότι επανειλημμένα είχε δηλώσει ότι μετά την παραλαβή της έκθεσης Alvarez – Marsal θα προχωρούσε σε ποινικές διώξεις εάν και εφόσον προέκυπταν στοιχεία για ποινικά αδικήματα. Αντί αυτού, φαίνεται να έχει παραπέμψει την έκθεση

της Alvarez – Marsal στην τριμερή ερευνητική επιτροπή. Για άλλη μια φορά ο Γενικός Εισαγγελέας μας απογοητεύει. Μη ικανοποιητικές κρίνουμε και τις εξηγήσεις που έδωσε σχετικά με την υπόθεση της αναστολής ποινικής δίωξης συγγενικού του προσώπου», προσθέτει.

Το Κίνημα αναφέρει ότι σε μια εποχή που οι θεσμοί έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα εκ των έσω – δηλαδή με ευθύνη κυρίως αυτών που τους αντιπροσωπεύουν – «αναζητείται επιτέλους ο άνθρωπος που, χωρίς υστεροβουλία και φόβο, θα διεκδικήσει τη δικαιοσύνη για τον πολύπαθο λαό μας».

«Λυπούμαστε να παρατηρήσουμε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας δεν ικανοποιεί το δικό μας περί δικαίου αίσθημα», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα