‘Να αποφευχθεί η διεθνής διάσκεψη’

13:31 17/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να αποφύγει μια διεθνή διάσκεψη, η οποία συνιστά εργαλείο έμμεσης αλλά σαφούς επιδιαιτητικής λύσης του Κυπριακού, δήλωσε σήμερα ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις στη Βουλή, ο κ. Περδίκης έδωσε διευκρινίσεις γιατί το Κίνημα διαφώνησε με το κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Όπως είπε, οι Οικολόγοι

διαφώνησαν με το λεκτικό του κοινού ανακοινωθέντος «γιατί καταθέσαμε ένα πλαίσιο εισηγήσεων, κάποιες από τις οποίες ήταν και εισηγήσεις πρωτοβουλίας, θετικές πρωτοβουλίες που μπορούσαν να βάλουν την ε/κ πλευρά ένα βήμα μπροστά από τους Τ/κ και ένα βήμα μπροστά από τις μεθοδεύσεις του (Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ) Ντάουνερ και των άλλων συμμάχων της Τουρκίας».

«Δυστυχώς αυτά τα θετικά μέτρα που εισηγηθήκαμε και το πλαίσιο των προτάσεών μας δεν έγινε αποδεκτά από την πλειοψηφία του Εθνικού Συμβουλίου για αυτό και εμείς αρνηθήκαμε να ταυτιστούμε με μια αποδοχή της λογικής της διεθνούς διάσκεψης», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας τη θέση των Οικολόγων ότι «η διεθνής διάσκεψη είναι εργαλείο για επιβολή μίας έμμεσης, αλλά σαφούς επιδιαιτητικής λύσης και διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος».

«Για αυτό πρέπει να την αποφύγουμε, προτείνοντας άλλες διαδικασίες και μεθόδους κάτι το οποίο κάναμε χθες κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συμβουλίου», είπε.

Παράλληλα, ο κ. Περδίκης εξέφρασε τη δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό του Κινήματος για το ταξίδι του κ. Ντάουνερ στην Αγκυρα για διαβουλεύσεις με Τούρκους αξιωματούχους πριν από τη συνάντηση του Greentree.

«Είναι προφανές ότι προετοιμάζονται για πολύ επικίνδυνες μεθοδεύσεις στο Greentree και οι συναντήσεις του κ. Ντάουνερ είναι οιωνός και ένδειξη αυτών των προετοιμασιών», κατέληξε.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι στη χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, οι Οικολόγοι ήγειραν το θέμα της ανάγκης συλλογικής χάραξης των πολιτικών σε ό,τι αφορά τη στρατηγική διαχείρισης του φυσικού αερίου, μια πρόταση, η οποία, όπως είπε, υποστηρίχθηκε από την πλειοψηφία των κομμάτων.

«Δυστυχώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν υιοθέτησε την εισήγηση για συλλογική δράση, σκέψη και διαχείριση αυτού του σημαντικού πολιτικού ζητήματος που λέγεται διαχείριση του φυσικού αερίου», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα