Να μείνουν κλειστά τα ενταξιακά κεφάλαια για την Τουρκία, ζητά ο Σοφοκλής Σοφοκλέους

12:03 22/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η πρόταση να ανοίξουν τα ενταξιακά κεφάλαια 15, 23, 24 από την εισηγήτρια της έκθεσης προόδου της Τουρκίας για το έτος 2012, Ρίας Όουμεν, αποτελεί πρόκληση, καθώς η Τουρκία δεν έχει κάνει απολύτως καμία πρόοδο, δήλωσε σε παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Δελτίο Τύπου του Γραφείου του κ. Σοφοκλέους αναφέρει ότι στη διάρκεια ανταλλαγής απόψεων στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ

τόνισε πως η Τουρκία συνεχίζει την στρατιωτική κατοχή και τον παράνομο εποικισμό, ενώ αρνείται να συνεργαστεί με την Κυπριακή Δημοκρατία για το θέμα των αγνοουμένων.

Υπογράμμισε ακόμα ότι η Τουρκία εξαπολύει απειλές κατά της Κύπρου, λόγω της έρευνας που γίνεται στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη του νησιού με στόχο την εξόρυξη φυσικού αερίου και σημείωσε ότι ορθά υπάρχει αναφορά στην έκθεση πως η Κυπριακή Προεδρία δεν αξιοποιήθηκε από την Τουρκία όπως θα έπρεπε και χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών.

Σημειώνεται ότι το τελικό κείμενο της έκθεσης προόδου της Τουρκίας θα ψηφιστεί στο Στρασβούργο τον Απρίλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα