Να μην συνηγορήσουμε στον τερματισμό της επικοινωνίας Ε/κ και Τ/κ, δηλώνει ο Σ. Μαλάς

14:53 2/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν πρέπει να συνηγορήσουμε στο να τερματιστεί η επικοινωνία μεταξύ Ε/κ και Τ/κ δήλωσε την Τρίτη, ο Υπουργός Υγείας και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς.

Στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου στο Υπουργείο Υγείας για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, ο κ. Μαλάς ερωτήθηκε σχετικά με την «σύλληψη» και «κράτηση» από το κατοχικό καθεστώς των τριών αστυνομικών της Τροχαίας Λευκωσίας στην νεκρή ζώνη και το κατά πόσον μετά από αυτή την εξέλιξη η Κυπριακή Δημοκρατία πρέπει να κλείσει τα σημεία διέλευσης από και προς τις κατεχόμενες περιοχές.

Απαντώντας

ο κ. Μαλάς συνέστησε «να αντιδρούμε με λογική» και υπενθύμισε ότι η ιδέα ανήκε στον τέως ηγέτη των Τ/κ, Ραούφ Ντενκτάς με το αιτιολογικό ότι αυτή η ενέργεια θα καταδείκνυε ότι Ε/κ και Τ/κ δεν μπορούσαν να συνυπάρξουν.

Ο κ. Μαλάς είπε ότι η εξέλιξη των πραγμάτων, με την ομαλή και χωρίς προβλήματα διακίνηση Τ/κ και στις ελεύθερες περιοχές, κατέρριψε τον ισχυρισμό της κατοχικής πλευράς για ειρηνική συνύπαρξη των δύο κοινοτήτων, κάτι που δεν είναι επιδίωξή μας να σταματήσει.

Διερωτήθηκε, καταλήγοντας, “με βάση το συγκεκριμένο περιστατικό τί θα επιλύσει” το κλείσιμο των οδοφραγμάτων από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα