Διοργάνωση 1ου Φεστιβάλ Άρτου στη Λευκωσία

14:04 2/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η ομάδα Culture in Action διοργανώνει το 1ο Φεστιβάλ Άρτου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, στις 11 το πρωί, στην Πλατεία Φανερωμένης.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η ομάδα Culture in Action αποτελείται από νέες και νέους, που επιδιώκουν να αναβιώσουν έθιμα και να εμπλέξουν τις νεότερες γενεές στην παράδοση του ζυμώματος και του ψησίματος του ψωμιού, μέσω αυτού του Φεστιβάλ.

Στα πιο πάνω έρχεται να προστεθεί, η γραφική πλατεία της Φανερωμένης για να συμβάλει σε μια πιο παραδοσιακή εικόνα που επιδιώκεται να παρουσιαστεί στο φεστιβάλ».

Το Φεστιβάλ θα χαιρετίσουν ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα, Ανδρέας Δ. Μαυρογιάννης και ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης. Για τη σημασία του ψωμιού στη ζωή των Κυπρίων θα μιλήσει ο Ιωάννης Γιακουμή, λέκτορας Επισιτιστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, επί τόπου ετοιμασία (ζύμωμα) και ψήσιμο ψωμιών, πύρωμα φούρνων, πρόγραμμα από το μουσικό συγκρότημα «Monsieur Doumani» και τον Λαογραφικό Όμιλο «Η Βράκα».

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβά

Keywords
Τυχαία Θέματα