Νέα αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία του Α. Χατζηκωστή

15:05 24/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Νέα αναβολή στην ακροαματική διαδικασία για τη δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος Δίας και της Τηλεόρασης Σίγμα Αντη Χατζηκωστή ζήτησε σήμερα από το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας ο συνήγορος υπεράσπισης του 4ου κατηγορουμένου Γρηγόρη Ξενοφώντος, Ροβέρτος Βραχίμης.

Ο κ. Βραχίμης ζήτησε την αναβολή με σκοπό τη διατύπωση νομικών ερωτημάτων αναφορικά με το θέμα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, τα οποία θα τύχουν έγκρισης ή απόρριψης από το δικαστήριο.

Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε αίτημα του κ. Βραχίμη για άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων.

Κατά

τη σημερινή ακροαματική διαδικασία αντεξετάστηκε από το δικηγόρο του 4ου κατηγορούμενου ο μάρτυρας κατηγορίας Δημήτρη Χρίστου, Αστυνομικός του ΤΑΕ Λευκωσίας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την παραλαβή και φύλαξη τεκμηρίων.

Η υπεράσπιση ζήτησε από το μάρτυρα κατηγορίας να παρουσιάσει στο δικαστήριο τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα δύο συγκεκριμένων τηλεφωνικών αριθμών και συγκεκριμένα τις κλήσεις που έγιναν από και προς τους δύο συγκεκριμένους αριθμούς τη νύχτα του φόνου στις 21:01, υποστηρίζοντας ότι θα διαφανεί πλήρως πως οι μάρτυρες κατηγορίας Φάνος Χατζηγεωργίου και Κώστας Προεστός ψεύδονται ασύστολα, τόσο στις καταθέσεις που έδωσαν όσο και στα όσα ανέφεραν κατά την αντεξέτασή τους.

Η κατηγορούσα Αρχή Ελένα Κλεόπα υπέβαλε ένσταση στο αίτημα της υπεράσπισης του Γρηγόρη Ξενοφώντος, για κατάθεση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει σχετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ο Ροβέρτος Βραχίμης υπέβαλε στο μάρτυρα κατηγορίας ότι ο φόνος έγινε από τον Φάνο Χατζηγεωργίου και ότι μαζί του ήταν ο Κώστας Προεστός και υποστήριξε ότι αν αρθούν τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα θα αποκαλυφθούν συγκεκριμένες λεπτομέρειες, οι οποίες μπορούν να αθωώσουν τον πελάτη του.

Όπως είπε ο κ. Βραχίμης, η κατηγορούσα Αρχή επανειλημμένα υποστηρίζει πως η υπεράσπιση δεν έχει στοιχεία κα προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει στοιχεία, σημειώνοντας ότι φέρνει στο δικαστήριο μάρτυρες που λένε ψέματα, το βλέπει και δεν το επισημαίνει στο δικαστήριο.

«Δεν θέλω η κατηγορούσα Αρχή να πει ξανά ότι ερμηνεύω αυτά τα τηλεφωνήματα όπως θέλω. Αυτά τα τηλεφωνήματα αποδεικνύουν πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ότι ο Φάνος Χατζηγεωργίου και ο Κώστας Προεστός ψεύδονται ασύστολα ενώπιον του δικαστηρίου και ότι η κατηγορούσα Αρχή το ανέχεται και δεν λέει τίποτα», είπε ο κ. Βραχίμης.

Συνέχισε λέγοντας πως οι μαρτυρίες του Χατζηγεωργίου και του Προεστού το μόνο που αποδεικνύουν είναι η παραβίαση της προσωπικής ελευθερίας του πελάτη του, ο οποίος όπως σημείωσε εδώ και δεκαπέντε μήνες παραμένει υπό κράτηση.

Επίσης, υποστήριξε ότι οι συγκεκριμένοι μάρτυρες αντεξετάστηκαν από την υπεράσπιση γι’ αυτά τα θέματα και ότι είναι οι ίδιοι που αναφέρθηκαν σε αυτά τα τηλεφωνήματα και δεν προέβαλαν καμιά αντίσταση ως προς το να δοθούν στο δικαστήριο αυτά τα δεδομένα.

Από την πλευρά της, η κ. Κλεόπα είπε ότι τα συγκεκριμένα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα έχουν δοθεί στην υπεράσπιση

Keywords
Τυχαία Θέματα