Νέα επίσκεψη κουρδικής αντιπροσωπείας στο Ιμραλί

16:37 1/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας έδωσε άδεια για νέα επίσκεψη στον φυλακισμένο Κούρδο ηγέτη, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, στους βουλευτές Αχμέτ Τούρκ , Αϊλά Ακάτ και Σιρρί Σακίκ.

Η εφημερίδα Μιλλιέτ κάνει λόγο για «δεύτερη φάση συνομιλιών Ιμραλί» και αναφέρει ότι η επίσκεψη αυτή είχε αναβληθεί λόγω της ομιλίας του Αχμέτ Τούρκ κατά την κηδεία

των τριών Κούρδων γυναικών στο Ντιγιάρμπακιρ η οποία είχε εξοργίσει τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν. Υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Αχμέτ Τούρκ συναντήθηκε χθες με τον Ερντογάν.

Η Ραντικάλ αναφέρει ότι ο Οτσαλάν επέμενε στην συμμετοχή του Αχμέτ Τούρκ στην αντιπροσωπεία που θα τον επισκεφθεί.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Χαμπερτούρκ, ο Ερντογάν σε ομιλία του στην συγκέντρωση Νομαρχών και των 81 νομών της Τουρκίας στην Άγκυρα τους κάλεσε να εργαστούν σκληρά για την διαδικασία τερματισμού της «τρομοκρατίας», τονίζοντας ότι το κράτος έχει ξοδέψει τα τελευταία 30 χρόνια περί τα 400 δις δολάρια στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και ότι αν εξαλειφθεί η τρομοκρατία τότε η Τουρκία θα ξεπεράσει οικονομικά την Νότια Κορέα.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός κάλεσε τους Νομάρχες να συνεισφέρουν ώστε να παγιωθεί στον λαό η αλλαγή κλίματος στην Τουρκία λέγοντας ότι εκτός από εκπρόσωποι του κράτους έχουν και τον ρόλο «πρέσβεων τουρισμού και επενδύσεων» .

The post Νέα επίσκεψη κουρδικής αντιπροσωπείας στο Ιμραλί appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα