Νέα πρόσωπα στον χάρτη των πόλεων μας

00:05 19/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Οι δημοτικές εκλογές 2011 έφεραν πολλά νέα πρόσωπα στον γεωγραφικό χάρτη των πόλεων μας.

Λευκωσία, Λάρνακα, Κερύνεια εξέλεξαν νέους τοπικούς άρχοντες.

Νέος Δήμαρχος Λευκωσίας, ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης που δεσμεύθηκε να δουλέψει σκληρά για να κάνει τη Λευκωσία, όπως είπε, περήφανη, καλώντας όλους τους δημότες, όσους τον ψήφισαν αλλά και όσους δεν τον ψήφισαν να συνδράμουν
την προσπάθειά του.

Ο κ. Γιωρκάτζης εξελέγη έναντι των ανθυποψηφίων

του Ελένης Μαύρου και Κωνσταντή Καντούνα.

Στην πρώτη επίσημη δήλωση πλαισιωμένος από την οικογένειά του, σε ένα ασφυκτικά γεμάτο επιτελείο ο κ. Γιωρκάτζης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ”μπορούμε να αντιστρέψουμε την αρνητική πορεία της πόλης μας”.

”Θα δουλέψω σκληρά για μια περήφανη Λευκωσία”, πρόσθεσε.

Δήμαρχος Λεμεσού ο Ανδρέας Χρίστου, ο οποίος επανεξελέγη έναντι του ανθυποψηφίου του Ανδρέα Κυπριανού.

Συνεχίζουμε το έργο που ξεκινήσαμε, δήλωσε ο κ. Χρίστου μετά την επανεκλογή του στη Δημαρχία Λεμεσού.

Στις πρώτες του δηλώσεις, ο Ανδρέας Χρίστου ανέφερε πως τα συγχαρητήρια ανήκουν στην πόλη και στους δημότες της, ”οι οποίοι έχουν κάνει την επιλογή τους με μια ξεκάθαρη και σαφή τοποθέτηση”.

”Από τούδε και στο εξής, προχωρούμε ξανά όλοι μαζί όπως ξεκινήσαμε, με σύμπνοια, με κοινούς στόχους, με κοινές επιδιώξεις, με συλλογικότητα, με αίσθημα και πνεύμα αγάπης και συμπαράστασης προς την πόλη μας, με προσπάθεια ανανεωμένη, για νέα έργα, για νέες επιτυχίες” είπε ο κ. Χρίστου.

Δήμαρχος Λάρνακας ο Ανδρέας Λουρουτζιάτης ο οποίος εξελέγη έναντι του ανθυποψηφίου του Νίκου Κλεάνθους.

Δήμαρχος Πάφου ο Σάββας Βέργας ο οποίος εξελέγη έναντι του ανθυποψηφίου του Φειδία Σαρίκα.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Βέργας φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε την οικογένεια του που ήταν όπως είπε στο πλευρό του κατά τη διάρκεια αυτής της εκλογικής αναμέτρησης και όλους όσοι στήριξαν την υποψηφιότητα του.

Νέα πρόσωπα και στους Δήμους Στροβόλου και Αγλαντζιάς. Στο Δήμο Στροβόλου εξελέξη ο Λάζαρος Σαββίδης και στο Δήμο Αγλαντζιάς ο Κώστας Κόρτας.

Μήνυμα επιστροφής στην κατεχόμενη πόλη έστειλε ο νέος Δήμαρχος Κερύνειας, Γλαύκος Καριόλου, λέγοντας πως οι δημότες της πόλης του «είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά, ούτως ώστε να επιστρέψουν πίσω στους τόπους τους».

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Καριόλου συνεχάρη τους Κερυνειώτες, καθώς, όπως είπε, αποφάσισαν μετά από πάρα πολλά χρόνια να υψώσουν την φωνή τους πάνω από κόμματα και καταστάσεις «οι οποίες δεν συνάδουν με τους πόθους και τις επιδιώξεις τους».

Συμπλήρωσε ότι οι Κερυνειώτες δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και πρόσθεσε ότι επιθυμούν να επιστρέψουν πίσω στην Κερύνεια. Επομένως, είπε, “το μήνυμα θα πρέπει να εμπεδωθεί από τους πολιτικούς, οι οποίοι θα πρέπει να προσανατολίσουν τα σχέδια τους προς αυτήν την κατεύθυνση» και «να χαράξουν ανάλογα τις πορείες τους».

Δήμαρχος της κατεχόμενης Αμμοχώστου, ο Αλέξης Γαλανός ο οποίος ανακηρύχθηκε άνευ ανθυποψηφίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα