Νέκρωσε όλη η Πορτογαλία

15:08 24/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Η 24ωρη απεργία στην επίσης χρεωμένη Πορτογαλία είναι μια πραγματικότητα και διατηρεί τα πρωτεία μια και η χώρα είχε να δει γενικευμένη 24ωρη εδώ και δεκαετίες. Οι Πορτογάλοι εργαζόμενοι αντιδρούν στα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της τοπικής οικονομικής κρίσης.

Η ηγεσία της χώρας πρόκειται να ψηφίσει, την ερχόμενη Παρασκευή, στη βουλή για τα προαναφερθέντα μέτρα και η εν λόγω

απεργία είναι προειδοποιητικό λαϊκό μήνυμα. Η Πορτογαλία έχει σκοπό να λάβει βοήθεια ύψους 100 δις δολαρίων από την Αμερική, με την προϋπόθεση να επικυρώσει τριετές πακέτο λιτότητας για τη συρρίκνωση του χρέους της.

Μετρό, σιδηρόδρομοι και άλλα μέσα μεταφοράς στην πρωτεύουσα Λισσαβόνα αναμένεται να μείνουν ακινητοποιημένα την Πέμπτη ενώ ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις προς και από το διεθνές αεροδρόμιο της πόλης. Επίσης, όλοι οι δημόσιοι οργανισμοί, σχολεία και συλλογή απορριμμάτων σήμερα θα βάλουν… νεκρά.

Νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης, ο κινεζικός οίκος αξιολόγησης DAGONG υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας, επιφέροντας βαρύτερο πλήγμα στην ήδη δυσχερή θέση της, στις παγκόσμιες χρηματαγορές.

Keywords
Τυχαία Θέματα