Νέο συλλαλητήριο και πορεία για τον Παύλο Φύσσα

21:10 19/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε εξέλιξη παραμένει από τις 6:30μμ νέο αντιφασιστικό συλλαλητήριο και πορεία στην Πλατεία Δαβάκη στη Νίκαια, με αιχμή την δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Η συμμετοχή στη συγκέντρωση, την οποία οργάνωσαν συνδικάτα και μαζικοί φορείς του Πειραιά, είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβησαν οι Υπουργοί

Δημοσίας Τάξης Νίκος Δένδιας και Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ώστε να ενημερώσουν τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσον αφορά την έρευνα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στη συζήτηση αναμενόταν να τεθεί και το ζήτημα της αντιμετώπισης της δράσης της Χρυσής Αυγής, με τον κ. Δένδια να έχει ήδη στείλει αναφορά προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κοτζαμάνη όπου αναφέρεται σε αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής. Μαζί με την επιστολή στην εισαγγελέα εστάλησαν και οι φάκελοι 13 περιστατικών στην Αττική και 19 στην υπόλοιπη Ελλάδα, που σύμφωνα με την Αστυνομία συνιστούν διαρκή δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή του για τα επίμαχα περιστατικά, ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι «η δραστηριότητα αυτή εκτρέπεται των ορίων μεμονωμένων περιστατικών, προκαλεί το δημόσιο αίσθημα, υπονομεύει την αυθεντία του κράτους δικαίου, προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της χώρας».

Σύμφωνα με τον Έλληνα Υπουργό, «η δραστηριότητα αυτή εκθέτει όχι μόνον τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, αλλά και την ίδια τη χώρα, τη δημοκρατική της παράδοση, το νομικό της πολιτισμό, τις δεσμεύσεις της υπό το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και όπως αναφέρει «η αντιμετώπισή της, κατά συνέπεια, επιβάλλει την εγρήγορση της Πολιτείας και την ενεργοποίηση όλων των αναγκαίων μέσων που προβλέπει το Σύνταγμα, ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας».

Καταλήγοντας, ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι «το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία είναι στη διάθεση των εισαγγελικών αρχών για κάθε αναγκαία προς το έργο τους συνδρομή, στο πλαίσιο των κατά το Σύνταγμα και το Νόμο αρμοδιοτήτων τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα