Νεοφύτου: Χαιρετίζουμε την χθεσινή θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

12:31 12/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Χαιρετίζουμε την χθεσινή θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με την οποία έκρινε τα μέτρα που έλαβε η Κύπρος για αντιμετώπιση των δημοσιονομικών προβλημάτων της ως αποτελεσματικά. Και ως εκ τούτου η Επιτροπή θεωρεί ότι δεν απαιτούνται περεταίρω βήματα της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Κύπρο.

Είναι αναμφιβόλως μια θετική εξέλιξη, αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, για αποτελεσματική

αντιμετώπιση της κατάστασης. Φυσικά όμως, επιβάλλεται να παραμείνουμε προσεκτικοί και προσγειωμένοι στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων για το 2012 που έχουμε θέσει.

Ευχόμαστε πως δεν θα επαναληφθούν οι εκτροχιασμοί από τις προβλέψεις για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος που παρατηρήθηκαν από το 2009 και έπειτα, και πως αυτή τη φορά θα επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει. Ας ελπίσουμε πως μια νέα σελίδα έχει ανοίξει για την Κύπρο και την οικονομία μας.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην επίτευξη των στόχων για τα κρατικά έσοδα, η πορεία των οποίων είναι συνυφασμένη με τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας μας. Εάν δεν καταφέρουμε να αυξήσουμε το ΑΕΠ μας, θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν οι στόχοι για τα κρατικά έσοδα.

Επιπρόσθετα, για να έχουν προστιθέμενη αξία οι θυσίες των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των αυτοεργοδοτούμενων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επιβάλλεται όπως βάλουμε μπροστά τις μηχανές της ανάπτυξης της οικονομίας μας. Είναι επιτακτικό να επικεντρωθούμε σε θέματα ανάπτυξης ώστε να δώσουμε την απαιτούμενη ώθηση στην οικονομία να ανακάμψει και στον ιδιωτικό τομέα να επενδύσει και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Μόνο με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουμε να εξέλθουμε της κρίσης, αλλά και ταυτόχρονα μόνο έτσι θα επιτύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουμε θέσει για το 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα