ΓΓ ΑΚΕΛ : Να δώσει στοιχεία το ΔΗΣΥ

14:56 20/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Να δώσει στοιχεία σε σχέση με τις κατηγορίες του Προέδρου του Νίκου Αναστασιάδη ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας καταγγέλλει τον ΔΗΣΥ και το Νίκο Αναστασιάδη στους ξένους, κάλεσε σήμερα το Δημοκρατικό Συναγερμό ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού.

«Αν έχουν τέτοια στοιχεία θα πρέπει να τα τεκμηριώσουν», δήλωσε σήμερα στα γραφεία του ΑΚΕΛ,

εξηγώντας ότι αυτό που εννοεί είναι ότι «πρέπει να πουν κατά τρόπο πολύ συγκεκριμένο τι εννοούν».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τις «κατηγορίες Αναστασιάδη», κάλεσε ακόμη το ΔΗΣΥ «να μας πει κατά πόσο όταν συζητά ο κ. Αναστασιάδης με ξένους διπλωμάτες αν εγκωμιάζει το ΑΚΕΛ και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

«Θα ήταν καλό να μας πει, αν όταν συζητά με τους όποιους ξένους, εγκωμιάζει τη στάση την οποία τηρεί το ΑΚΕΛ», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ ο οποίος σε άρθρο του στον αυστραλιανό Τύπο, υπό τον τίτλο «Γράμμα από την Κύπρο: Η Τουρκία δεν είναι αντί-δυτική», φαίνεται να εκθειάζει την Τουρκία, λίγα μόνο 24ωρα πριν από τη συνάντηση του Greentree, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «θα έπρεπε να ήταν πολύ πιο προσεκτικός ο κ. Ντάουνερ».

Ξεκαθαρίζοντας ότι «ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να έχει τις δικές του απόψεις για τις διάφορες χώρες» και αφού ανέφερε ότι η δική του η άποψη είναι πολύ διαφορετική από την άποψη του κ. Ντάουνερ σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη χώρα, ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι όταν κάποιος κατέχει ένα σημαντικό αξίωμα το οποίο επιβάλλει να έχει μια τεκμηριωμένη αντικειμενικότητα και ουδετερότητα τότε θα πρέπει να είναι διπλά και τριπλά προσεκτικός όταν τοποθετείται δημόσια.

Ερωτηθείς κατά πόσο ενδέχεται οι τοποθετήσεις του Αλεξάντερ Ντάουνερ να προϊδεάζουν για το τι έχει να αντιμετωπίσει η ε/κ πλευρά στη συνάντηση της Νέας Υόρκης ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως δεν νομίζει ότι είναι μέσα από αυτό το άρθρο που θα πρέπει να εξαχθούν συμπεράσματα, αλλά γενικότερα από τον τρόπο χειρισμού των διαφόρων ζητημάτων το τελευταίο διάστημα.

Επανέλαβε πως για το ΑΚΕΛ «είναι ξεκάθαρο πως κάποιοι και από τους κύκλους της Γραμματείας των ΗΕ έχουν άλλες επιδιώξεις από την καλώς νοούμενη λύση του Κυπριακού».

«Θα τις αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα του ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τις όποιες μεθοδεύσεις και επιδιώξεις υπάρχουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα