Τη λευκή ψήφο επιλέγει η Παγκύπρια Κίνηση Πολιτών την Κυριακή

11:59 20/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Λευκή ψήφο επιλέγει η Παγκύπρια Κίνηση Πολιτών (ΠΚΠ) στο 2ο γύρο των Προεδρικών, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Άντης Χριστοφορίδης, ο οποίος άσκησε κριτική στο ΑΚΕΛ λέγοντας ότι εκτός από το επιτελείο Νίκου Αναστασιάδη η δεύτερη δύναμη υποστήριξής του για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι η ηγεσία του ΑΚΕΛ.

«Δεν στηρίζουμε

ούτε τη μια ούτε την άλλη υποψηφιότητα», είπε ο κ. Χριστοφορίδης στα πλαίσια δημοσιογραφικής διάσκεψης, εξηγώντας ότι «από τη μια οπωσδήποτε δεν μπορούμε να στηρίξουμε την υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη για τους λόγους που εξαντλητικά εξηγήσαμε στον κόσμο τους τελευταίους δύο και πλέον μήνες». Από την άλλη, πρόσθεσε, «πέραν του ότι ο Σταύρος Μαλάς υπήρξε κι αυτός ένθερμός υποστηρικτής του σχεδίου Ανάν, ούτε που τολμούμε να πούμε στον κόσμο να στηρίξει την υποψηφιότητα της ηγεσίας του ΑΚΕΛ μέσα από τα ερείπια που αφήνει πίσω του ο τυφώνας της διακυβέρνησης Χριστόφια και που είχε ως φυσικό επακόλουθο την επερχόμενη σίγουρη εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας ύστερα από τον αποκλεισμό του Γιώργου Λιλλήκα από τον πρώτο γύρο των εκλογών».

«Είναι γι αυτό που μετά από το εκλογικό επιτελείο του Νίκου Αναστασιάδη, η Παγκύπρια Κίνηση Πολιτών θεωρεί την ηγεσία του ΑΚΕΛ ως τη δεύτερη δύναμη στήριξης της εκλογής του ιδίου στο προεδρικό αξίωμα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι «κακά τα ψέματα και ας μην κρύβονται κάποιοι πίσω απ’ τα δάχτυλά τους, μετά από τα δεινά που επισώρευσε στον τόπο η διακυβέρνηση Χριστόφια, η ηγεσία του ΑΚΕΛ είχε μπροστά της μόνο δύο επιλογές προς υποστήριξη για την Προεδρία της Δημοκρατίας, το Νίκο Αναστασιάδη από τη μια και το Γιώργο Λιλλήκα από την άλλη».

Συνέχισε λέγοντας ότι «γιατί επέλεξαν το Νίκο Αναστασιάδη ας το εξηγήσουν στους ΑΚΕΛικούς ψηφοφόρους την ερχόμενη Δευτέρα, δίνοντας έμφαση στο λόγο για τον οποίο η ψευδεπίγραφη φαινομενική συγκράτηση των ποσοστών του ΑΚΕΛ κατά το δεύτερο γύρο των εκλογών είχε μεγαλύτερη σημασία για την ηγεσία του ΑΚΕΛ από την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας». Ανέφερε επίσης ότι η ΠΚΠ «δεν θα συμμετάσχει στο συγκεκριμένο παιχνίδι διάσωσης της ΑΚΕΛικής ηγεσίας», προσθέτοντας ότι «εμείς την ερχόμενη Κυριακή θα ρίξουμε λευκή ψήφο, γνωρίζοντας καλά ότι ούτως ή άλλως στο τέλος της ημέρας τα κάστανα από τη φωτιά δεν είναι η ΑΚΕΛική ηγεσία που θα τα βγάλει».

Ανέφερε ότι η ΠΚΠ αποφάσισε να στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιώργου Λιλλήκα «με μοναδικό σκοπό την αποσόβηση των χειρότερων για τον τόπο». Δυστυχώς, πρόσθεσε, «για δεύτερη φορά, το κάλεσμά μας δεν έτυχε της απαιτούμενης πλειοψηφίας».

Προειδοποίησε παράλληλα ότι «καλύτερες μέρες για τη πατρίδα μας και τα παιδιά μας, θα έλθουν μόνο όταν η πλειοψηφία της κυπριακής κοινωνίας απελευθερωθεί ριζικά από τους νοσηρούς ομφάλιους λώρους που εδώ και δεκαετίες τη συνδέουν τραυματικά με τα πολιτικά κόμματα αυτού του τόπου». Μόνο, πρόσθεσε, «όταν ο μέσος κύπριος πολίτης επανακτήσει την προσωπική του πολιτική αξιοπρέπεια και αντί υπηρέτης των διαφόρων κομματικών ηγεσιών, καταστεί ο ίδιος ευσυνείδητος αφέντης της ψήφου του». Όπως ακριβώς, ανέφερε, «έπραξε και με την απόρριψη του σχεδίου Ανάν στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004».

Keywords
Τυχαία Θέματα