ΓΓ ΑΚΕΛ: Ο λαός δεν θέλει σχέσεις εξάρτησης ή υποταγής με την Τρόικα

12:33 26/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να ξεκαθαρίσει στους αξιωματούχους της ΕΕ ότι η Κύπρος έχει το ανθρώπινο και επιστημονικό δυναμικό, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί για το σχεδιασμό και την υλοποίηση στόχων και πάνω από όλα έχει τις κατακτήσεις και παραδόσεις του λαού μας που δεν μπορούν να μηδενίζονται από κανένα, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, προσθέτοντας πως “ο κυπριακός λαός δεν θέλει σχέσεις εξάρτησης ή σχέσεις υποταγής με την Τρόικα”.
Ο

κ. Κυπριανού ανέφερε πως με την ευκαιρία της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες, μαζί με πολυμελή αντιπροσωπεία της κυβέρνησης, το ΑΚΕΛ θέλει να στείλει ένα μήνυμα στον ίδιο αλλά και στον κυπριακό λαό. “Θεωρούμε ότι η προσέγγιση των κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ, ότι η Κύπρος είναι ένα αναπτυσσόμενο τριτοκοσμικό κράτος που χρειάζεται τεχνική στήριξη, είτε από το ΔΝΤ, ή την παγκόσμια Τράπεζα, είναι προσβλητική αντιμετώπιση, που υποκρύπτει ταυτόχρονα πολλούς κινδύνους και δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση”, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Είπε επίσης πως “ενώ η Κυβέρνηση και η Τρόικα εκφράζουν ικανοποίηση για την εφαρμογή των προνοιών του Μνημονίου, το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι αυτό προκαλεί αρνητικότατες συνέπειες στην οικονομία του τόπου, στους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους αυτοαπασχολούμενους. Υπονομεύει το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων αναπαράγει την ανεργία, αυξάνει τη φτώχεια, οδηγεί στην εκποίηση περιουσιών, ωθεί τα νιάτα του τόπου στη μετανάστευση. Γι΄ αυτό η απαίτηση μας θα πρέπει να είναι μέτρα που δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη και απεμπλοκή από το τρίπτυχο της καταστροφής˙ τη λιτότητα, τις περικοπές και τις ιδιωτικοποιήσεις”, πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού.
Ανέφερε πως “ο πλούτος της Κύπρου ανήκει στο λαό του και δεν μπορεί να μεταφερθεί στα χέρια μιας χούφτας ολιγοπωλίων για να ικανοποιηθούν οι πολιτικές απαιτήσεις της άρχουσας τάξης στην ΕΕ και να φορτωθεί τις συνέπειες ξανά ο λαός μας”.

“Αυτό περιλαμβάνει τόσο τους δημόσιους οργανισμούς όσο και το φυσικό πλούτο της χώρας. Η Κυπριακή Δημοκρατία μπορεί με συνεργασίες να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της προς όφελος της ευημερίας του λαού μας και της σταθερότητας και ανάπτυξης της περιοχής”, είπε ο κ. Κυπριανού.
Κατέληξε αναφέροντας πως “το μήνυμα που θα πρέπει να μεταφέρει ο κ. Αναστασιάδης στην ηγεσία της ΕΕ είναι ότι όσο πιο γρήγορα κατανοήσουν οι εταίροι μας ότι χρειάζεται θεμελιώδης αλλαγή στην πολιτική της Ένωσης τόσο το καλύτερο για τους λαούς της Ευρώπης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα