Νικολαΐδης: Τα ζητήματα φυσικού αερίου να τύχουν διαχείρισης με διαφάνεια και συλλογικότητα

19:48 9/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΚΣ ΕΔΕΚ, όπως δήλωσε ο Βουλευτής του κόμματος, Νίκος Νικολαΐδης, πιστεύει ότι όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με το φυσικό αέριο “θα πρέπει να τύχουν διαχείρισης με διαφάνεια, με συλλογικό τρόπο και μέσα στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού”.

“Εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα ανοικτά ζητήματα αναφορικά με το θέμα του φυσικού αερίου, είτε αυτά αφορούν την Κρατική Εταιρεία Υδρογονανθράκων, είτε τη διαδικασία των προσφορών

και την προσφυγή στο Ανώτατο από τον Πρόεδρο για το νόμο που ψήφισε προσφάτως η Βουλή, είτε την ενδιάμεση λύση, είτε τη διαχείριση των εσόδων, είτε το Συμβούλιο Ενεργειακής Πολιτικής”, είπε ο κ. Νικολαΐδης, σε δηλώσεις του σήμερα, στο Υπουργείο Εμπορίου, μετά από συνάντηση του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νεοκλή Συλικιώτη, με εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων για ενημέρωσή των αναφορικά με τις εξελίξεις στα θέματα υδρογονανθράκων.

“Οφείλουμε πρώτα από όλα”, είπε ο κ. Νικολαΐδης, “να πιστώσουμε τον Υπουργό με το ότι, μέσα από αυτές τις τακτικές και -σε αρκετά μεγάλο βαθμό θεσμοθετημένες- συναντήσεις, μας δίδεται η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και να καταθέσουμε προτάσεις και εισηγήσεις”.

“Το ενεργειακό και ιδιαίτερα το θέμα του φυσικού αερίου”, πρόσθεσε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ, “είναι ένα κρίσιμο, ένα εθνικό, θέμα και αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία μέσα στις συνθήκες που περνά σήμερα ο τόπος”.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολαΐδης, όλα τα ανοικτά ζητήματα στο θέμα του φυσικού αερίου “πρέπει να κλείσουν, ιδιαιτέρως σήμερα που μπαίνουμε σε μια διαδικασία διαπραγμάτευσης με την Τρόικα, η οποία έχει θέσει στο τραπέζι αίτημά της να πηγαίνουν τα έσοδα από το φυσικό αέριο κατά προτεραιότητα στην εξόφληση του δανείου”.

“Για εμάς”, δήλωσε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ, “το θέμα του φυσικού αερίου δεν είναι θέμα προσώπων ούτε ποιος θα διαχειρισθεί ή θα συμμετάσχει στην Α ή στη Β επιτροπή”, αλλά “είναι θέμα θεσμών και μόνον θεσμικά θα πρέπει όλα αυτά τα ανοικτά ζητήματα να διευθετηθούν”.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσον θεωρεί ότι θα υπάρξει περαιτέρω κωλυσιεργία με τη διαδικασία σύστασης νέου συμβουλευτικού σώματος, ο κ. Νικολαΐδης είπε ότι, “αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια τεχνοκρατική συμβουλευτική επιτροπή, η οποία ασχολείται καθαρά με το τεχνοκρατικό ή καλύτερα το τεχνικό θέμα”.

“Το θέμα της διαχείρισης ενός τέτοιου μεγάλου ζητήματος”, δήλωσε ο κ. Νικολαΐδης, “είναι πολύ πιο πολυσύνθετο και εμείς”, πρόσθεσε, “θέσαμε ευθύς εξ αρχής την ανάγκη όπως αυτό το μείζονος σημασίας θέμα, που αφορά όχι μίαν Κυβέρνηση αλλά αφορά πολλές κυβερνήσεις και πολλές γενεές, να τύχει διαχείρισης μέσα στο πλαίσιο ενός Συμβουλίου Εθνικής Ενεργειακής Πολιτικής”.

Keywords
Τυχαία Θέματα