‘Ντρέπομαι για το πολιτικό σύστημα’

15:59 3/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για εκλογές «χωρίς προηγούμενο» έκανε λόγο ο Γιάννης Ραγκούσης, σημειώνοντας ότι υπάρχει ανάγκη για ανανέωση σε προτάσεις και ιδέες, ενώ μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 τόνισε ότι όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το πάρτι της μεταπολίτευσης.

«Ντρέπομαι για το υπαρκτό πολιτικό σύστημα και την εικόνα που βγάζει

προς τα έξω. Είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσαμε να δείξουμε», δήλωσε αναφερόμενος στις ρουσφετολογικές τροπολογίες και τον λαϊκισμό που θεριεύει τις τελευταίες μέρες.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυβερνητικών συνεργασιών, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Δημοκρατική Αριστερά, ενώ σε περίπτωση που δεν υπάρχει άλλη λύση σημείωσε ότι προκειμένου η χώρα να κυβερνηθεί, μπορεί να εξεταστεί το ζήτημα της συνεργασίας με τη ΝΔ.

Ερωτηθείς για τα όσα δήλωσε η Βάσω Παπανδρέου, περί «εγκλημάτων» της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι η αυτοκριτική πρέπει να ξεκινήσει από όσους κυβερνούσαν επί χρόνια τη χώρα.

«Εγκλήματα έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της σκοτεινής πλευράς της Μεταπολίτευσης, με σπατάλη, αδιαφάνεια, ρουσφέτι, πελατειακή λογική. Αυτά έως 2009. Ξέρουμε ποιοι όλα τα προηγούμενα χρόνια ήταν σε κυβερνητικές θέσεις και μια από αυτές ήταν η Βάσω Παπανδρέου. Η αυτοκριτική πρέπει να ξεκινήσει από αυτούς που κυβερνούσαν επί χρόνια τη χώρα».

Ο κ. Ραγκούσης μίλησε και για το μοιραίο στρατηγικό λάθος της κυβέρνησης Παπανδρέου αναφέροντας ότι «το έχω πει σε ανύποπτο χρόνο στον Γ. Παπανδρέου ότι έβαλε όριο της πολιτικής του ως πρωθυπουργού και της δικής μας ως κυβέρνηση τις αντιδράσεις των βουλευτών. Το όριο έπρεπε να είναι το συμφέρον της χώρας και ο χρόνος, προκειμένου να γίνουν αυτά που έπρεπε πριν ο λαός χάσει την υπομονή του».

Κληθείς τέλος να σχολιάσει το ζήτημα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, ο Γιάννης Ραγκούσης επιτέθηκε στη ΝΔ, κατηγορώντας την ότι κάνει πολιτική σπέκουλα για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, εκμεταλλευόμενη το φόβο του πολίτη.

«Πατέρας του μεταναστευτικού προβλήματος είναι ο Σαμαράς, με την αλόγιστη πολιτική να ανοίξει τα σύνορα και να μπαίνουν οι μετανάστες χωρίς χαρτιά», κατέληξε ο κ. Ραγκούσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα