Ο Α. Ιωάννου ανακηρύχθηκε επίτιμος Δημότης Κερύνειας

18:42 3/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τον Ανδρέα Ιωάννου, μόνιμο κάτοικο του Τορόντο, ανακήρυξε ως Επίτιμο Δημότη της Κερύνειας, το Δημοτικό Συμβούλιο της κατεχόμενης πόλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Κερύνειας, η τελετή ανακήρυξης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στα προσωρινά γραφεία του Δήμου παρά το οδόφραγμα Λήδρα Πάλας.

Αναλύοντας το σκεπτικό της ανακήρυξης, ο Δήμος Κερύνειας αναφέρει ότι ο Ανδρέας Ιωάννου, από το 1975 που ζει μόνιμα στον Καναδά, διατηρούσε και διατηρεί συνεχείς δεσμούς με πολλούς οργανισμούς Κυπρίων αλλά και ξένων, διαφωτίζοντας σωστά αναφορικά με το

πρόβλημα της τουρκικής εισβολής του 1974 και της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο.

Επίσης, συνεργαζόταν και συνεργάζεται συνεχώς με το προξενείο της Κύπρου στο Τορόντο, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες εθελοντικά, ενώ τα τελευταία 15 χρόνια έχει μεταφέρει με προσωπικά έξοδα και θυσίες, αεροπορικώς, από την Κύπρο στον Καναδά περισσότερο από 20 χιλιάδες διαφωτιστικά και διαφημιστικά έντυπα, ψηφιακούς δίσκους κ.α. αναφορικά με το πρόβλημα της τουρκικής Εισβολής και για τον τουρισμό της Κύπρου και τα οποία έντυπα με δική του εθελοντική πρωτοβουλία χωρίς μισθό ή άλλη αμοιβή, διαμοίραζε και διαμοιράζει σε Καναδικούς οργανισμούς, Καναδούς Βουλευτές και πολιτικούς, Καναδούς στρατιωτικούς και σε μέλη της Ελληνικής και Κυπριακής Κοινότητας.

Στους λόγους της ανακήρυξής του αναφέρεται επίσης το γεγονός πως τα τελευταία 4 χρόνια συνεργάζεται με τον ΚΟΤ και πρόσφατα έχει ανακηρυχθεί από τον ΚΟΤ επίτιμος Πρέσβης Τουρισμού στον Καναδά. Επίσης, διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις και συνεχή επαφή με την Ελληνορθόδοξη εκκλησία στον Καναδά, και δημιούργησε σημαντικό ενδιαφέρον και σχέσεις με τον Καναδικό Οργανισμό Βετεράνων στρατιωτικών οι οποίοι υπηρέτησαν στην Κερύνεια (Ξενοδοχείο: Coeur de Lion) στην UNFICYP και το αεροδρόμιο Λευκωσίας και προετοίμασε το έδαφος για συστηματικές ετήσιες επισκέψεις χιλιάδων μελών του οργανισμού στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η ανακοίνωση του Δήμου Κερύνειας καταλήγει σημειώνοντας πως ο Ανδρέας Ιωάννου επιδεικνύει σπάνια αγάπη και γνήσιο πατριωτισμό, με πράξεις και έργα.

Keywords
Τυχαία Θέματα