Ο Αλέξης Γαλανός τονίζει ότι η Ευρώπη έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στην Κύπρο

16:54 19/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εκείνο που επιτακτικά επιβάλλει το περί δικαίου αίσθημα είναι να σταματήσει η ατιμωρησία και η υποκρισία, γιατί μόνο αν τιμωρηθούν οι τραπεζίτες και οι άλλοι υπεύθυνοι θα κερδίσει ξανά η Κύπρος την αξιοπιστία της δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κύπρου και Πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, Δήμαρχος Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός.

«Πρέπει επιτέλους κάποιοι πολιτικοί να σταματήσουν να πατρονάρουν τραπεζίτες και τραπεζίτες

να σταματήσουν να πατρονάρουν πολιτικούς» είπε ο κ. Γαλανός ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα «ότι η Κύπρος θα βγει από αυτή την κρίση με τις λιγότερες δυνατές αβαρίες και προπαντός να αποφύγει την αυτοκτονία».

Ο κ. Γαλανός, είπε ότι θεωρεί καθήκον του και λόγω της πείρας του ως πρώην Πρόεδρος της Βουλής, αλλά και πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του πρώην Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου να εκφράσει κάποιες απόψεις σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Είπε πως αυτό που έγινε στο Eurogroup στις Βρυξέλλες «αποτελεί μια απόπειρα δολοφονίας της Κύπρου ως χρηματοπιστωτικό κέντρο και ως Κράτος, κι αν δεν καταφέρουμε να αποφύγουμε αυτή τη δολοφονία κινδυνεύουμε να καταλήξουμε σε αυτοκτονία, μια κατάσταση η οποία θυμίζει την ιστορία των Αθηναίων και των Μηλίων στην Αρχαία Ελλάδα».

Ο κ. Γαλανός είπε ότι «καλούμαστε να διαχειριστούμε μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες αυτή την κρίση αλλά και το πρόβλημα που προκύπτει με τους Ρώσους επενδυτές και καταθέτες και τη ξεκάθαρη πλέον δυσαρέσκεια της ρωσικής κυβέρνησης.

Πρόσθεσε ότι «είναι καιρός δημιουργήσουμε και πλάνα Β’ και Γ’ και Δ’ και να βρούμε διάφορες εναλλακτικές λύσεις για να αποφύγουμε το χειρότερο αλλά και για να μην αυτοκτονήσουμε».

Καταλήγοντας ο κ. Γαλανός είπε ότι «η Ευρώπη έχει τεράστιες ευθύνες απέναντι στην Κύπρο και δεν πρέπει εμείς πρώτοι από όλους να το ξεχνούμε αυτό και μέσα στα πολλά που μας θέλουν να θάψουμε, να θάβουμε και το εθνικό μας πρόβλημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα