Ο Δήμος Λάρνακας βοηθά τους επιχειρηματίες να λάβουν στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση

08:24 5/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Δήμος Λάρνακας και η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, λειτουργούν υπό την αιγίδα τους το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Larnaca, από το οποίο οι δημότες μπορούν να πάρουν πληροφορίες αναφορικά με τη στήριξη που παρέχει ενεργά η Ευρωπαϊκή Ένωση στις επιχειρήσεις, ιδίως τις μικρές, παρέχοντας δωρεάν εξατομικευμένη βοήθεια μέσω μιας σειράς πανευρωπαϊκών δικτύων και υπηρεσιών.

Σε γραπτή ανακοίνωση του

Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «τα δίκτυα που έχουν δημιουργηθεί, προσφέρουν στις επιχειρήσεις σημαντική πληροφόρηση τόσο για την καλύτερη ανάπτυξη τους, όσο και για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων».

Προστίθεται ότι «το Enterprise Europe Network (Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρήσεων) αποτελεί μια υπηρεσία ενιαίας εξυπηρέτησης για την ικανοποίηση των αναγκών των επιχειρήσεων στην ΕΕ. Παρέχει πληροφόρηση και βοήθεια για πολλά ζητήματα, όπως οι διασυνοριακές δραστηριότητες, η καινοτομία και τεχνολογία, η πρόσβαση σε χρηματοδότηση και προγράμματα, καθώς και η επιχειρηματική συνεργασία».

Ενα άλλο σημαντικό δίκτυο, συνεχίζει η ανακοίνωση «είναι το SOLVIT, το οποίο βοηθά τις επιχειρήσεις να επιλύουν συγκεκριμένα διασυνοριακά προβλήματα που προκύπτουν λόγω κακής εφαρμογής των κανόνων της ΕΕ από τις Δημόσιες Αρχές, σε περιπτώσεις όπως η πρόσβαση προϊόντων στην αγορά, η παροχή υπηρεσιών, η αυτοαπασχόληση, οι δημόσιες συμβάσεις, η επιστροφή φόρου ή ΦΠΑ και οι συνοριακοί έλεγχοι. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει δημιουργήσει μια ενιαία δικτυακή πύλη με συνδέσμους πληροφόρησης σχετικά με τις πολιτικές, τα προγράμματα, τα έργα, τα εργαλεία και τις υπηρεσίες της ΕΕ, που αφορούν τις μικρές επιχειρήσεις».

Η συγκεκριμένη πύλη είναι διαθέσιμη σε 21 γλώσσες: http://ec.europa.eu/small-business/index_el.htm και http://europa.eu/youreurope/business/index_el.htm

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στο Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Larnaca, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λάρνακας και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο. Το Κέντρο βρίσκεται στην Οδό Φίλιου Τσιγαρίδη (πλησίον χώρου στάθμευσης Επαρχιακής Διοίκησης), Τηλ. & Φαξ: 24620993, email: [email protected], Ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.eudirectlarnaca.eu

- See more at: http://www.cna.org.cy/webnews.asp?a=3efdae889ca14e4a9280e40a3e5bb0f1#sthash.t4v22hRf.dpuf

Keywords
Τυχαία Θέματα