Ο Έλληνας Πρέσβης επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Κύπρου

16:31 26/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Ινστιτούτο Κύπρου, μέσω της πρωτοποριακής έρευνας που διεξάγει, βάζει τη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη της έρευνας και της τεχνολογίας, ανέφερε, στη διάρκεια επίσκεψής του στο Ινστιτούτο, ο Έλληνας Πρέσβης Βασίλης Παπαϊωάννου.

Ο Έλληνας Πρέσβης πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Ινστιτούτο Κύπρου, κατά την οποία ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Κώστα Ν. Παπανικόλα, για την πορεία στρατηγικής ανάπτυξης του Ινστιτούτου Κύπρου

και τα μέχρι στιγμής αξιόλογα επιτεύγματα του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις σημαντικές επιτυχίες στους τομείς της ηλιακής ενέργειας και αφαλάτωσης, κλιματικής αλλαγής και μελέτης και διατήρησης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ο Έλληνας Πρέσβης δήλωσε ότι παρά τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζει η Κύπρος λόγω της οικονομικής κρίσης πρέπει να δίνει το παρών της στο διεθνή στίβο. Το Ινστιτούτο Κύπρου, ανέφερε, μέσω της πρωτοποριακής έρευνας που διεξάγει βάζει τη χώρα στον παγκόσμιο χάρτη της έρευνας και της τεχνολογίας.

Ο Έλληνας Πρέσβης και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου συζήτησαν τις ήδη υπάρχουσες σημαντικές συνεργασίες μεταξύ του Ινστιτούτου Κύπρου και ελληνικών ερευνητικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και συμφώνησαν ότι αυτές πρέπει να ενισχυθούν.

Πεποίθηση και των δύο πλευρών είναι ότι μέσω στενότερης και αποτελεσματικής επιστημονικής συνεργασίας μπορούν να αναπτυχθούν κοινές δράσεις με στόχο την αντιμετώπιση των διαφόρων προβλημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα