Ο Λιλλήκας χαιρέτισε την απόφαση για διασφάλιση ελάχιστου εισοδήματος

18:54 26/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για διασφάλιση ενός ελάχιστου εισοδήματος σε κάθε οικογένεια από το 2014 χαιρέτισε με δηλώσεις του από την Πάφο ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

“Πιστεύω”, είπε ο κ Λιλλήκας, « πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και μπορεί να απαμβλύνει σε κάποιο βαθμό τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι οικογένειες σήμερα που όλα τα μέλη ή σημαντικός αριθμός των μελών τους βρίσκεται στην ανεργία».

Ο κ. Λιλλήκας εκτίμησε, ωστόσο, πως αυτή η απόφαση θα είναι πιο αποτελεσματική

αν στην υλοποίηση της ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα και το συνολικό οικογενειακό κόστος ανά άτομο μέσα στην οικογένεια.

Με αυτόν τον τρόπο, συνέχισε, θα υπάρξει δίκαιη κατανομή των κοινωνικών παροχών και δεν θα υπάρχουν αυθαιρεσίες, που υπήρξαν στο παρελθόν και που οδηγούν σε στρεβλώσεις της κοινωνικής πολιτικής.

Ο κ. Λιλλήκας, που παρακάθισε σε σύσκεψη με το ΕΒΕ Πάφου, ανέφερε πως στο πλαίσιο της σύσκεψης εξετάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επαρχία της Πάφου.

Η Πάφος, σημείωσε, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σε έργα υποδομής, παρότι έχει επιλεγεί ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Πρόσθεσε πως στην Πάφο θα πρέπει να δημιουργηθούν διάφορα έργα υποδομής για να μπορέσει να επιτελέσει η πόλη τον ρόλο που της έχει ανατεθεί, έργα τα οποία σήμερα δεν μπορούν να υλοποιηθούν με χρηματοδότηση του κράτους, παρά μόνο από κίνητρα που πρέπει να δοθούν στον ιδιωτικό τομέα από πλευράς της Κυβέρνησης, αλλά και ταυτόχρονα με τη μέθοδο της αυτοχρηματοδότησης.

Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ακόμη πως όλα αυτά τα ζητήματα τέθηκαν προς εξέταση με το ΕΒΕ της πόλης.

Επίσης, είπε, εξετάστηκε «το πώς θα μπορούσαμε να συμβάλουμε, έτσι ώστε το κράτος να διαμορφώσει αυτά τα κίνητρα και να επενδύσει στον ιδιωτικό τομέα για να υλοποιηθούν τα έργα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές καταστάσεις που αντιμετωπίζει η Κύπρος, αλλά και να απαμβλυθεί καλύτερα το πρόβλημα και της ανεργίας, που είναι ιδιαίτερα έντονο στην επαρχία της Πάφου».

Ο κ. Λιλλήκας αύριο το πρωί, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Πάφο, θα συναντηθεί με την επαρχιακή επιτροπή της ΠΟΒΕΚ και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στη λαϊκή αγορά και τα καταστήματα της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα