Επίσκεψη Σαμαρά στα έργα Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

17:25 26/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τα έργα κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» επισκέφθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κ. Χατζηδάκη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κ. Αρβανιτόπουλο, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Π. Παναγιωτόπουλο, Τουρισμού Ο. Κεφαλογιάννη, και τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Μηταράκη.

Ο Πρωθυπουργός στις δηλώσεις του επεσήμανε τη μεγάλη

σημασία της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, την οποία χαρακτήρισε πολλαπλή, ουσιαστική συμβολή στον πολιτισμό, στην οικονομία και στο περιβάλλον του τόπου, καθώς θα στεγάζει την Εθνική Βιβλιοθήκη, μια σύγχρονη Εθνική Σκηνή και ένα διεθνώς πρωτοποριακό βιοκλιματικό πάρκο.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά που έχει γνωρίσει η Ελλάδα (ύψους 566 εκατομμυρίων ευρώ) που θα είναι σημείο διεθνούς αναγνώρισης, θα προσελκύει περίπου 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες το χρόνο, από το 2016 και μετά που θα δοθεί στη δημοσιότητα, και θα συνεισφέρει περίπου 160 εκατομμύρια ευρώ από τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του στην οικονομία.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδράς Δρακόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για το αμείωτο ενδιαφέρον του για την πορεία του έργου και της δωρεάς, καθώς και για την άψογη συνεργασία, δήλωσε ότι το Κέντρο Πολιτισμού είναι «ένα λιθαράκι, αρκετά μεγάλο, αλλά λιθαράκι» στην προσπάθεια όλων ανεξαιρέτως των Ελλήνων να χτίσουν την Ελλάδα σε καινούργια βάση. Εξέφρασε την ελπίδα να αποτελέσει το Κέντρο Πολιτισμού ένα κομμάτι αυτής της καινούργιας Ελλάδας που θα δίνει και πάλι ελπίδα για το μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα